Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smrt v domě pro seniory: Bývalou přítelkyni zapálil!

Tragédie se stala v pátém patře domu pro seniory.
Tragédie se stala v pátém patře domu pro seniory.  (Autor: Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: Vlaďka Hradská, Krvs - 
18. ledna 2011
16:30

Děsivá pomsta za rozchod! Policisté obvinili z vraždy muže (35), který měl zabít v domě pro seniory U Hvízdala v Českých Budějovicích svoji bývalou přítelkyni (28). Ženě připravil mimořádně krutou smrt. Uhodil ji do hlavy a pak ji zapálil. Podle pitvy zemřela pečovatelka na pohmoždění mozku. Násilníkovi hrozí až dvacetileté vězení.

K brutální vraždě došlo v neděli po osmé hodině večer. Muž svoji přítelkyni zastihl v 5. patře, v pokoji zdravotních sester. „Po úderu do hlavy, při kterém poškozená pravděpodobně ztratila vědomí, jí polil hořlavou látkou a zapálil. Žena na místě zemřela,“ popsal tragédii jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Čím bývalou přítelkyni uhodil odmítla policie specifikovat.

Požár uhasil ještě před příjezdem hasičů jeden ze zaměstnanců domova. Policistům se pak naskytl hrůzný pohled. Našli ohořelé tělo mladé ženy v kaluži krve. „Policisté muže hledali podle popisu v ulicích města. Když ho objevili, odmítl se legitimovat. Utíkal před nimi a bránil se zadržení,“ dodal Matzner.

Násilník s největší pravděpodobností neunesl rozchod a přišel se expartnerce pomstít. Své oběti před útokem vyhrožoval a na brutální vraždu se předem připravil. Teď čeká v cele na uvalení vazby.

 

zirafa ( 18. ledna 2011 18:55 )

miriam, to víš, že dostane nižší trest..... hoši to měli s rasovým motivem, tenhle "jen" ze žárlivosti.....

miriam ( 18. ledna 2011 17:24 )

Pokud tento útočník za dokonanou vraždu upálením dostane nižší trest, než hoši z Vítkovic za pokus o upálení (byť s hrůznými následky), nikdo už mne nepřesvědčí, že v Čechách nejsou diskriminováni bílí..... a v takové zemi už fakt žít, vychovávat děti a platit daně nemíním

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání