Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Policie dopadla žabího muže

Muž v masce žabáka loupil s humorem
 (Autor: Policie ČR)
Autor: ap, Krvs - 
13. října 2010
21:24

Muž, který byl postrachem majitelů aut skončil. V Praze ho zadržela kriminálka. Vzhledem k tomu, že muž se "proslavil" tím, že kradl v masce žabáka, ve které nikdy nezapomněl na rozloučenout zamávat do bezpečnostních kamer se dá říct, že žabák doskákal.

Pražští kriminalisté obvinili muže (36) z krádeží aut a platebních karet, na loupežné výpravy se vydával v masce žabáka. Má bohatý trestní rejstřík a do bezpečnostních kamer vždy nezapomněl na rozloučenou zamávat, informoval ve středu Mediafax Pavel Just, šéf detektivů v Praze 6.

Vesele mával do kamer

Podle policie má zadržený muž má na svědomí krádež šesti osobních vozů a jednoho motocyklu.

"Právě při vloupání do vozu odcizil i platební kartu, se kterou v šestém pražském obvodu uskutečnil výběr peněz. Samozřejmě opět nezapomněl ve zmíněné masce zamávat do bezpečnostní kamery bankomatu," líčil Just.

Nádobíčko si vozil sebou

Policie ale již v době krádeží vytipovala možného pachatele a pověsila se mu na paty. "Právě poslední výběr peněz prokázal časovou shodu s mužem, kterého jsme sledovali," prozradil postup vyšetřování Just

"Nakonec byl zadržen v odcizeném vozidle, ve kterém jsme objevili jak gumovou masku, tak i takřečené nádobíčko, používané k vloupání do vozidel," doplnil šéf dejvických detektivů. Spolu s mužem byl zadržen i jeho komplic a oběma mužům nyní hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi..

broucajz ( 13. října 2010 22:29 )

Pokud provedl s ukradenou kartou výběr z bankomatu, musel u ní mít majitel PIN. Pak říkám, že majitel je vůl a dobře mu tak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání