Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Hříměždice: Skočil jako závodník, utopil se!

Autor: ČTK, rum, hto - 
1. srpna 2010
17:12

V závodnících extrémního sportu zvaného cliffdiving (skoky z velké výšky do vody) se patrně v neděli dopoledne zhlédl muž (27). Stejně jako oni se vrhl možná až z 20 metrů do zatopeného lomu v Hříměždicích na Příbramsku. Skok nepřežil.

V tomto lomu probíhal v sobotu 11. ročník otevřeného mistrovství republiky ve skocích do vody (VIDEO o tom, jak to vypadá v Hříměždicích ZDE), kdy při skoku z 15 metrů letí závodník až 80 km/h. Výkony závodníků asi nabudily muže (27) natolik, že si to chtěl vyzkoušet na vlastní kůži. Vylezl na věž a vrhl se do vody. Jenže se nevynořil!

„Podle informací svědků byl muž pod vodou přibližně patnáct minut. Do příjezdu záchranné služby byl nalezen, vytažen z vody a bylo zahájeno jeho oživování,“ uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Po převozu do nemocnice zemřel

V lomu byl stále přítomen zdravotník, který zajišťoval den předem i závody. „Událost se stala už mimo akci. Nebyl to nikdo ze závodníků. Lom je běžně přístupný jako klasické koupaliště,“ uvedla za organizátory závodu Gabriela Al Dhábba. Muž po převozu do nemocnice zemřel, uvedla agentura Mediafax.

Nerespektoval zákaz a vylezl na věž

Předsedy závodů Filip Šutra pro stejnou agenturu dodal: "Mladík nerespektoval zákazy, vylezl na menší dvanáctimetrovou věž a skočil. Přecenil ale svoje síly a dopadl na břicho. Když se po skoku nevynořil, vytáhli jej ode dna diváci. Celou akci jsme ukončili již v neděli v osm hodin ráno. Zraněný mladík tak skákal po jejím ukončení a nebyl to dokonce ani přihlášený závodník."

matyldamatylda ( 2. srpna 2010 13:48 )

Tak to je HNUS!!!!

milo ( 2. srpna 2010 07:43 )

skočil z vlastní vůle....já v Hříměždicích byla ještě před závody kdy panovala hrozná vedra a neskočila bych tam do vody ani z toho mola co je ve vodě, natož z té výšky ( teplotní rozdíl vody a okolního vzduchu byl tehdy 20°C, to muselo být pro to tělo hrozný šok )...je to jeho blbost...zavinil si to sám...skákal jako nepřihlášený už po ukončení závodu tak proč by to měli zakazovat? Chceš-li se zabít, tak se zab, je to tvoje svobodná vůle...i když nepředpokládám, že by tohle zrovna plánoval....

mash ( 2. srpna 2010 01:47 )

Bohužel jsme se chtěli jen vykoupat, ale banda pokerovaných a mnohdy sjetých (alkoholem i drogama) frajírků v nablejskaných autech v cenové relaci mega a vejš si tam pořádala nějakou akcičku. Sekundovali tam tomu "zapaření" diváci za vstupné 500Kč. Okolní příroda dostala dost zabrat (blitky, výkaly, vložky, polámané stromy, udusaná tráva i pole). Hlavně, že pár šméček se napakovalo...

ochman ( 1. srpna 2010 23:47 )

..TŘEBA Z TOHO ŽE,LONI SKOČIL MARTIN ZACH Z ŠESTI METRŮ A OCHRNUL (A TO SKOKY TRÉNOVAL) A TADY AMATÉR SKOČÍ Z DVANÁCTI METRŮ A JE PO NĚM !! UŽ BY TY SKOKY MĚLY ZAKÁZAT !!!

zacharda ( 1. srpna 2010 18:16 )

Další hazard tohoto léta.Kolik jich ještě bude? Lidé jsou v tomto směru nepoučitelní a je to zbytečné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání