Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žhář zapálil krajské zastupitelce auto: Tuším, kdo to byl!

Autor: Pavel Čempěl - 
4. května 2009
06:55

A zase žháři! Útok lahví s hořlavinou byl tentokrát namířen na zvěrolékařku a političku Barboru Jelonkovou (36) z Muglinova. Kdosi jí zapálil vůz u veterinární ordinace.

I když plameny zasáhly také dvojdomek, ve kterém spaly čtyři děti, díky včasnému zásahu se nevznítil.

„Kdyby auto bouchlo, podpálilo by dům. Už tak třímetrové plameny olizovaly krovy,“ řekla krajská zastupitelka za ČSSD Jelonková, která dala Blesku souhlas se zveřejněním své totožnosti. Je si jistá, že byl útok namířen proti ní. „Mám tušení, kdo za tím stojí, ale nechci to předčasně ventilovat,“ dodala.

„Pachateli nešlo jen o zničení majetku. Usiloval i o zdraví mé rodiny,“ nelíbí se Jelonkové, že policie případ kvalifi kovala jako poškozování cizí věci. „Nadřízený zakázal vyšetřovateli povolat psa hledajícího zápalné látky,“ postěžovala si politička. „Zásah psa už nebyl nutný. Stopy včetně dvou zápalných předmětů jsme zajistili,“ namítla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Žhář zapálil vůz v pátek ve tři ráno. Jelonková probudila malého syna a běžela se ukrýt na zahradu. Zburcovala také sousedky, u nichž spaly další tři děti. Hasiči naštěstí včas zasáhli, takže se nikomu nic nestalo.

bleskomor ( 4. května 2009 09:22 )

Ja mam spis podle fotky pocit, že to auto jako kazda druha zenska pri parkovani proste oprela o barak a dela chudinku. Co ta ohnuta haupna, mezi barakem a autem nulova vzdalenost? Proste to byla takova slupka, ze auto proste hned caplo

hani ( 4. května 2009 09:14 )

Ano, jsou chripka pro kocek a lide. Onemocni jako v Ukrajne analogicne v Cesku. To bylo v Brne a nemocnice Bohunice. Myslela ze v Cesku takoveho byt ne muze. A umi lecit. Hned takovou chripkou nemocny pan Paroubek. Ne ne kocky,one jist zvlast. A ne kouri. Psala pro to vsem v Cesku, hned rusam a ukrajince. Jenom pri takovej nemoce pan Paroubek ne muze mit dite - neplodny. Pani Petra ma dite ze skumavky. Proc pisou ze mela potrat? Krvaceni nejsou potrat, jenom imitace. Proc? Nekdo msti zverolekarum. Prave v Ostrave. Mate spatnou chripku, ona nici psichiku a zdravi detem a kockam. Vasi lekare a pan Paroubek pro to moc dobre vi. Proc mlcat ne vim. To jsou chripka kterou nakazi lide kocek, praset, ptaku. V Ukrajne moc lide delaji sebe nemocne invalide a maji penzije. V Cesku teta nemoc zabije stare lide - v nemocnice Bohunice, Brno. To jsou biznes. Policie vi, a nic nikdy ne udela - mafie ma dobre penize. Jsem to videla proto psat. Jenom proc mlcat vase doktori a politiky jako Paroubek. Proto ze jsou psichotropna geneticka zbran. Geneticka rika nelecitelna. Jsou velke penize a znicene zdravi pro nacie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání