Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

V domě Romů ve Vítkově našli tři ohniska požáru

Neznámí pachatelé vhodili v noci na 19. dubna zápalné láhve do rodinného domu ve Vítkově na Opavsku. Při následném požáru byli zraněni tři lidé, mezi nimi dvouleté dítě, které utrpělo popáleniny na 80 procentech těla.
Neznámí pachatelé vhodili v noci na 19. dubna zápalné láhve do rodinného domu ve Vítkově na Opavsku. Při následném požáru byli zraněni tři lidé, mezi nimi dvouleté dítě, které utrpělo popáleniny na 80 procentech těla.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, brum - 
22. dubna 2009
14:00

Do domu romské rodiny ve Vítkově na Opavsku někdo v noci na neděli hodil tři zápalné láhve. Vyplývá to z vyšetřování hasičů. Uvnitř domku, ve kterém byli při požáru zraněni tři lidé včetně dvouleté Natálky nyní bojující o život, našli tři ohniska požáru.

"Potvrdilo se, že oheň byl založen úmyslně. Výsledky expertiz látek, které se na místě našly, bychom mohli mít příští týden," řekl ve středu mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Zdravotní stav dvouleté holčičky, která při požáru utrpěla popáleniny druhého a třetího stupně na 80 procentech těla, je stále kritický. Bojuje o život v ostravské fakultní nemocnici. "Zdravotní stav dítěte se zatím nezměnil," uvedl mluvčí zdravotnického zařízení Tomáš Oborný.

Vedení vítkovské radnice už může vyhlásit veřejnou sbírku na podporu rodiny, která při požáru o všechno přišla. Mluvčí krajského úřadu ve středu potvrdila, že kraj sbírku povolil.

Více o případu čtěte zde.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání