Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie v Praze zachránila během dne dva životy

Noční honička Prahou. Policie auto zastavila střelbou
Noční honička Prahou. Policie auto zastavila střelbou  (Autor: David Malík, ILUSTRAČNÍ FOTO)
Autor: ih - 
19. března 2009
15:56

Pražská policie ve čtvrtek zasahovala v Podolí u přepadeného muže a na Praze 9, kde policisté našli bezvládné tělo pracovníka ostrahy. Oba se jim podařilo zachránit!

Před půl třetí ráno vyjela policie k přepadenému muži (28) ze Slovenska, do ulice Podolské nábřeží v Praze 4. Našli ležícího muže s poraněním hlavy. Byl při vědomí, ale v šoku. Na místo proto přijela i rychlá záchranná služba. Zmatený muž policistům řekl, že ho přepadli a zmlátili tři útočníci, jejich podobu si nepamatoval.

V přepadeném nakonec policisté odhalili celostátně hledaného pachatele majetkové trestné činnosti. Muže zatkli. Muž vzápětí ztratil vědomí a upadl na zem se zástavou dechu. Policisté zahájili okamžitě první pomoc, včetně umělého dýchání. Nakonec muže zachránili a pod dozorem převezli do nemocnice.

Na linku tísňového volání oznámil za pár hodin vyděšený P. K. (33), že našel zřejmě mrtvého kolegu ve stavbařské buňce v ulici Českobrodská v Praze 9. Františka S. (64), pracovníka ostrahy na stavbě i policisté po příjezdu našli na podlaze "buňky" bezvládně ležet. Když si jeden z policistů všiml pohybu úst ležícího muže, který vypadal jako nádech, rozbil výplň okna. V tu chvíli ucítili policisté silný zápach plynu. Vynesli ležícího muže ven z buňky a prováděli mu základní první pomoc, do příjezdu přivolaných záchranářů, za pomoci operátorky dispečinku rychlé zdravotnické pomoci.

Zachráněného muže převezli do nemocnice k dalšímu ošetření. Celá situace se dál vyšetřuje.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání