Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jizvy Škrlové? Stopy po plastice ňader!

Autor: Ondřej Požár - 
16. října 2008
09:38

V Brně pokračuje soud s lidmi spojenými s otřesnou kuřimskou kauzou. A ze svědků opět padají šílené věci! Škrlová je prý po plastické operaci a trpěla epilepsií!

Po dvouměsíční pauze pokračuje proces v otřesné kauze týraných chlapců z Kuřimi. Eskorta k soudu přivedla sestry Kláru (31) a Kateřinu (35) Mauerovy. Barbora Škrlová (34) z věznice nedorazila. Z obžalovaných, stíhaných na svobodě, přišel jen Jan Turek. Hana Bašová a Jan Škrla chybějí.

Soudce Pavel Göth předvolal na čtvrteční jednání šest svědků. Jako první přišla na řadu známá obžalované Barbory Škrlové Eva Tesařová.

Po ní začala v 9 hodin vypovídat její sestra Ivana Vařáková, která Škrlovou i sestry Mauerovy také znala. Na chodbě před soudní síní čeká na výslech i dramatik a divadelní režisér Martin Fahrner (jeho celou výpověď si přečtěte zde).

Fahrner vydával loni v Norsku právě Barboru Škrlovou za svého třináctiletého syna Adama! Vystudovaná hudební skladatelka se kvůli tomu nechala ostříhat dohola, aby vypadala jako nezletilý chlapec.

Už podruhé bude svědčit manželka herce Viktora Skály Zuzana, která zná obžalované sestry Kláru a Kateřinu Mauerovy i Barboru Škrlovou a jejího otce Josefa Škrlu. Ten je také na seznamu svědků, ale je velmi pravděpodobné, že k soudu nepřijde.

"Pan Škrla si nevyzvedl soudní obsílku, která mu byla doručena na adresu jeho trvalého bydliště v Drobného ulici v Brně. Nyní se ale pan Škrla zdržuje na neznámém místě a nepředpokládám, že by k soudu dorazil," řekl Blesku obhájce Barbory Škrlové Richard Novák.

Svědkyně: Barbora podstoupila operaci prsou!

První svědkyní, kterou soudci ve čtvrtek vyslechli, byla zmíněná Eva Tesařová. Státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová jí položila jedinou otázku, a to zda se někdy Barbora Škrlová podrobila plastické operaci. "Asi před deseti lety, v roce 1998, podstoupila Barbora zákrok na chirurgii," přiznala Eva Tesařová.

Podle ní si plastickou operaci zmenšení prsou Škrlová zařídila sama. "Po zákroku na tom byla jako jiní pacienti. Fyzicky byla v pořádku. Po psychické stránce se ale trápila," řekla Tesařová. S Barborou před deseti lety bydlela a měly spolu velmi blízký vztah. "Ale byly jsme jen kamarádky. Nevím, jestli někdo další o její plastice věděl," upřesnila Tesařová.

Byla epileptičkou!

Škrlová podle Tesařové trpěla častými epileptickými záchvaty. "Kolikrát ani netrefila domů," uvedla Eva Tesařová. "Bára se kvůli tomu léčila. Myslím, že v nemocnici U svaté Anny v Brně," dodala svědkyně.

Ze soudní spisu kauzy Kuřim, který má nyní 5300 stran, také vyplývá, že když Škrlovou zadržela v Norsku policie, měla u sebe pas právě Evy Tesařové! "Dala jsem jí ho pro terapeutické účely. Chtěla to po mně Kateřina Mauerová," sdělila Tesařová. Soudci však zmíněným "terapeutickým účelům" v podobě půjčování pasu nerozumí.

(Co děsivého řekla svědkyně Fahrnerová? Čtěte zde!)

(Co řekla u soudu Kateřina Mauerová? Čtěte zde!)

 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání