Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vrah Večeřa o Verunku (†8) rozmlátil paličku na maso, škrtil ji a ubodal: Po rozsudku se oběsil

Stanislav Večeřa o Verunku (†8) rozmlátil paličku na maso, škrtil ji a ubodal: Po rozsudku se oběsil
Stanislav Večeřa o Verunku (†8) rozmlátil paličku na maso, škrtil ji a ubodal: Po rozsudku se oběsil  (Autor: ČTK)
25. ledna 2018
09:16

Za případem bestiálního vraha a úchyla Stanislava Večeři udělal tlustou čáru soud přesně před 23 lety. Třiačtyřicetiletého muže odsoudil na brutální vraždu teprve osmileté Veroniky na doživotí. Dívenku chtěl znásilnit, ale bránící se dítě mu jeho plány kazilo. Hlavu jí rozbil paličkou na maso, škrtil ji páskem a nakonec ji ubodal nožíkem. Večeřa se nakonec na Mírově oběsil.

Verunka jela 28. července 1995 na kole za svým otcem do Štramberku do práce. Jenže tam nikdy nedojela a její rodina dívčino zmizení brzy nahlásila policii. Její kolo našli pohozené v lesíku kousek od práce jejího tatínka. Tělo objevili policisté před pátou odpoledne.

„Už jsem toho zažil dost, ale na její oči, na žalostný výraz v její tváři nikdy nezapomenu!“ prohlásil podle Deníku jeden z nálezců těla. Poloha nasvědčovala sexuálnímu násilí. Poblíž ležela rozbitá palička na maso, v tůňce plaval plátěný pásek. Verunka byla ubodaná.

Pátrání po pachateli bylo krátké - policii se brzy přihlásili svědci, kteří poblíž lesní pěšiny v lese viděli muže, jehož popis odpovídal v minulosti několikrát souzenému Stanislavu Večeřovi.

Ten už v minulosti seděl za sexuální delikty na dětech. Policie měla jasno...došli si pro Večeřu k němu domů hned druhý den po činu. Odmítal ale otevřít, a tak musela nastoupit zásahovka. Sám se nakonec přiznal.

„V životě jsem neměl pohlavní styk. Několikrát jsem se o něj pokoušel, ale když k němu mělo dojít, odešlo mi ztopoření. Tu dívenku jsem tenkrát nezneužil proto, že by mě přitahovala svým věkem, ale spíš proto, že jsem si na starší netroufal. Poté, co se mi nevydařila poslední známost, už jsem se nepokoušel navázat vztah s nějakou ženou normálním způsobem. Uzrálo ve mně přesvědčení, že k pohlavnímu styku musím donutit ženu násilím. Třeba tím, že jí přiložím nůž ke krku, nebo ji omráčím ranou paličky do hlavy," uvedl při výslechu Večeřa.

V osudný den se vydal číhat do lesa s jasným cílem. Vzal si paličku na maso, nožík a lahev vodky. „Když jsem toho dne dopil lahev vodky, bylo mi nějak divně, zle. Měl jsem vztek sám na sebe, že jsem takový divný a neumím si najít holku normálním způsobem.“ Dospělé ženy ho nezajímaly, protože si na ně netroufl, vybral si až osmiletou Verunku. 

Dívenku strhl z kola, odtáhl ji do křoví a začal ji osahávat. Jenže Veronika se bránila, tak ji několikrát udeřil paličkou do hlavy až se nástroj rozbil. Chvíli ji škrtil páskem, ale dívka se mu vysmekla a chtěla utéct. Proti dospělému muži ale neměla šanci. Večeřa ji chytil a ubodal.

Před soudem nic nezastíral a dokonce žádal trest smrti. Dostal doživotí, po třech týdnech od rozsudku se v cele na Mírově oběsil. Podle některých zdrojů ho ale nedohnalo sebevědomí, ale zoufalství. Ve vězení byl údajně šikanován svými spoluvězni.

Renata Kyrmouzoudis ( 26. ledna 2018 21:07 )

 Ježíš Kristus koho vlastně litujou to nevyny děvčátko,nebo pedofilního vraha.mam dost.uz člověka nebaví číst takový kraviny.no "chudák"se oběsil,tam jo měli vězni utlouct smrti aby cítil bolest, oběsit se bylo moc snadne.at chcipe i nahoře.😈

Monikay ( 25. ledna 2018 18:53 )

Tady to doživotí bylo větší trest...

kravanebeska ( 25. ledna 2018 18:22 )

No, podivejte se, oni jestli jsou placeni za pocet uhozu, tak “sebevedomi” jich ma o 3 vic nez “svedomi”. Bl.bani z Plesku stejne zadne nemaji, jinak by nemohli kydat nesmysly stokrat za den.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání