Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Československého poslance střelili do srdce: Pachatel stále neznámý, dcera žádá spravedlnost!

Autor: lm - 
10. listopadu 2016
05:49

Od vraždy někdejšího československého poslance a prominentního právníka Ernesta Valka (†57) uplynulo už šest let, policie ale stále neoznámila pachatele. Ministr vnitra Robert Kaliňák oznámil, že vrah po svobodě neběhá. Dcera právníka tomu ale nevěří…

Vražda Ernesta Valka (†57) šokovala celé Slovensko. Neznámý útočník ho v listopadu 2010 střelil do srdce v jeho vlastním domě. Tělo ležící tváří k zemi v chodbičce vedoucí do kuchyně našla Valkova dcera. Bývalý předseda československého Ústavního soudu a prominentní právník zemřel po jediném výstřelu. „Pachatel Valka nezastřelil z bezprostřední blízkosti, ale z několika metrů,“ popsal tehdy policejní prezident Jaroslav Spišia. Střela z krátké palné zbraně prý zasáhla Valka zpředu a zasáhla srdce a plíce.

Ani šest let poté není jasné, kdo odporný čin spáchal. Ministr vnitra Robert Kaliňák podle serveru Čas.sk informoval, že „vrah úplně neběhá po svobodě“, Valkova dcera má ale jiný názor. „Slyšela jsem už mnoho verzí, spíše si myslím, že jsou to takové fabulace. Pravidelně se o případu informuji, ale nejsou nové informace,“ sdělila serveru.

V jejím životě se toho za ta léta mnoho nezměnilo. „Tedy až na to, že nemám otce… Je mi to líto, stále věřím, že se to vyšetří,“ řekla.

Ernest Valko byl v letech 1990–1991 místopředsedou Sněmovny lidu Federálního shromáždění ČSFR. V roce 1992 předsedou Ústavního soudu ČSFR. Od roku 1993 působil jako advokát a zastupoval mnoho významných podnikatelů a politiků.

w.mojko ( 19. března 2017 14:21 )

Valko mal sakrametsky za ušami...niet divu, že sa ho zbavili. Možno by stačilo riadne si posvietiť na okruh jeho najbližších...

nafta ( 29. listopadu 2016 16:04 )

Nejak sa pozabudlo pripomenúť, že v jeho aute chytili mafiána na úteku na hraniciach. Požičal mu ho. To, že bol na mafiána vydaný zatykač a celoslovenské pátranie mu nevadilo, aby "kamarátovi" Patasymu požičal svoje auto.

abaron ( 10. listopadu 2016 10:33 )

jasné, že nebehá po slobode keď sa špacíruje po kuchyni

zednik ( 10. listopadu 2016 08:26 )

Vrah po svobodě prý neběhá. Tak pak je jediná možnost, že už i vrah umřel... Poslanec od roku 1993 působil jako advokát a zastupoval mnoho významných podnikatelů a politiků...

w.mojko ( 10. listopadu 2016 08:13 )

možno by bolo dobre riadne si posvietiť na jeho najbližších...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání