Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu prověřují případ loupeže, ke které došlo v pobočce České pošty na ulici Křesomyslova v Praze 4. V pátek 31. října, krátce před půl šestou odpolední, tam přišel muž, který u přepážky odstrčil před ním stojící zákaznici, a zaměstnanci přepážky doslova hodil zmuchlaný papírek. Na tomto „psaníčku“ byl vyjádřen požadavek finanční hotovosti v rozmezí od jednoho do dvou tisíc korun s dodatkem, že má u sebe bombu. Muž se ale také v požadavku nezapomněl zmínit, že pokud mu peníze nevydají, „bomba udělá BUM“. Přitom zpod bundy vytáhl síťovou tašku, ve které byl zmuchlaný kus nějaké látky, který ani zdaleka nepřipomínal bombu. Zaměstnanec přepážky se nevěřícně střídavě díval na papír a na muže, což se opakovalo zhruba 10 vteřin. Muž poté schoval svou „bombu v síťovce“ a s vulgárními nadávkami směřujícími k zaměstnanci odešel s nepořízenou pryč. Jeho příchod a odchod z pobočky však zaznamenaly bezpečnostní kamery, které policistům poskytly podobu hledaného muže.

K popisu: Muž ve věku 35 až 45 let, vysoký asi 180 až 185 centimetrů, silnější postavy. Má světlou pleť, tmavě hnědé mastné kudrnaté vlasy přes uši. Oblečený byl do tmavé zimní šusťákové bundy na zip s vysokým límcem a takzvaných montérek šedé barvy s oranžovými prvky. Na hlavě měl naruby nasazenou černou kšiltovku se žlutě olemovaným kšiltem a rukou pak gumové rukavice modré barvy se světle hnědými skvrnami, pravděpodobně od zaschlé barvy.

Kriminalisté touto cestou žádají širokou veřejnost o pomoc při pátrání po muži zachyceném na kamerovém záznamu. Jakékoliv informace vedoucí k jeho totožnosti, pobytu, nebo pohybu, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158, nebo kterékoliv služebně policie.

Závěrem je nutno dodat, že i přesto, že muž odešel s nepořízenou a pod bundou s největší pravděpodobností neměl skutečnou bombu, naplnil skutkovou podstatu trestného činu loupeže. V případě jeho dopadení a odsouzení mu za tento zločin hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

prap. Bc. Iveta Martínková tisková mluvčí PČR FOTO: PČR