Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Našli tělo pohřešované Katky (†29): Z vraždy obvinili jejího přítele!

Autor: ljš - 
18. dubna 2014
09:51

Více než měsíc po ní bezvýsledně pátrali. Nakonec se ty nejhorší obavy proměnily ve skutečnost. Pohřešovaná Kateřina Kolářová (†29) byla zavražděna a z hrůzného činu je obviněn její přítel.

Policie obvinila 30letého muže z Pardubic z vraždy své o rok mladší přítelkyně Kateřiny. Surově ji zabil a o dva dny později ohlásil, že jí pohřešuje. Hrozí mu i výjimečný trest nebo 15 až 20 let ve vězení. Obviněný je ve vazbě. Novinářům to dnes řekli kriminalisté.

"Zlomovým momentem prověřování bylo, když jsme zjistili, že doklady, které přišly na adresu rodičů od neznámeho odesílatele, právě odeslal její bývalý přítel," řekl náměstek krajského ředitele Milan Šimek.

Muž chtěl policisty svést ze stopy, ale tento jeho krok naopak vyšetřovatelům pomohl, dodal Šimek. Mezi mladou ženou a jejím přítelem panovaly dlouhodobě neshody. Při jedné hádce 5. března ji muž doma zvlášť surově zabil a poté odvezl tělo k Pohránovskému rybníku u Pardubic a tam jej pečlivě ukryl.

"Na případu pracoval stálý tým asi 20 policistů, příležitostně v rámci pátracích akcí asi 150 policistů z různých útvarů. Byl to jeden z nejsložitějších a nejzávanějších případů za dobu fungování pardubické policie," řekl Šimek.

Policisté nejdřív několik dní prověřovali pohřešování Kateřiny Kolářové a uváděli jej na svých stránkách a žádali veřejnost o pomoc. Následně si případ převzali pardubičtí kriminalisté. Žena se dříve pravidelně ozývala svým kamarádům i rodičům, i když u sebe nemívala telefon, protože čísla znala z paměti.

"Závažného zločinu vraždy se dopustil zvlášť surovým způsobem. Motivem byly dlouhodobé neshody. Obviněný 30letý muž je dosud netrestaný se stálým zaměstnáním. Svého jednání upřímně lituje," řekl vyšetřovatel František Vychytil.

joel ( 3. května 2014 09:38 )

Woe

joel ( 3. května 2014 09:35 )

 Prej svalovec. Vychrtlý blbeček, bicáky si na fotce tlačí pěstmi. Co na něm viděla? Pošuk na první pohled.

va45 ( 20. dubna 2014 15:48 )

Kurva byl on,že ji zabil. Žádný nemá právo brát druhýmu život z jakýchkoliv důvodů.Ať mu napaří doživotí kdeyž u nás za tyto vraždy bohužel není trest smrti.

xcarodejka ( 20. dubna 2014 13:14 )

My nemáme národní hrdost ani víru, tak proto.

xcarodejka ( 20. dubna 2014 13:14 )

Dříve byl trest smrti i za jednu vraždu. Záležželo jakým způsobem byla provedena. Takový jedinec pak vyšetřen psychologem a psychiatrem, kteří rozhodovali o právní způsobilosti/ dříve svépravnosti/ Ovšem při dnešních odbornících? Dejte pokoj......Já bych se tu bála.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání