Strážník operátor ve středu před půlnocí vyslal autohlídku strážníků do Kotorské ulice, kde viděl zjevně opilého muže, jak nasedl do vozidla a chystal se odjet. Hlídka vozidlo zastavila a řidiče vyzvala k předložení dokladů. Zjevně opilému řidiči, ze kterého byl silně cítit alkohol, strážníci naměřili 1,63 ‰ alkoholu v dechu. Muž se navíc hlídce přiznal, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Strážníci muže omezili pro podezření ze spáchání trestného činu na osobní svobodě a následně celou věc předali Policii ČR k dalšímu opatření.

Další případ řidiče pod vlivem alkoholu zaznamenali ve čtvrtek večer strážníci z Prahy 10. Opilý muž nejprve projel zákazem vjezdu, a když ho chtěli strážníci zastavit, tak vystoupil a snažil se utéct.

Ve čtvrtek v půl deváté večer prováděli strážníci z Obvodního ředitelství Městské policie Praha 10 kontrolní činnost v ulici U zahradního města. Zde hlídka spatřila vozidlo, jehož řidič vjel do zákazu vjezdu. Když řidič strážníky uviděl, začal couvat, poté vozidlo odstavil u chodníku a začal utíkat do nedalekého parku. Hlídka podezřelého mladíka po krátkém pronásledování dostihla v Práčské ulici.

Mladík se strážníkům přiznal, že před jízdou vypil asi 3 piva a několik „panáků“ tvrdého alkoholu. To potvrdila i provedená orientační dechová zkouška na alkohol. Mladík totiž nadýchal 2,30 ‰. Hlídka muže omezila pro podezření ze spáchání trestného činu na osobní svobodě a předala ho Policii ČR.

Bc. Jan Čihák Kancelář ředitele – Tisková skupina Městská policie hl. m. Prahy VIDEO: MP Praha