Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidič nadýchal 4,8 promile a vyváznul bez trestu: Policisté, kteří ho zastavili, mají problémy!

Autor: shp - 
15. května 2014
09:45

Od problému si myje ruce. Řidič Ján M. (53) z Prešova, kterému policisté při foukání naměřili 4,8 promile, vyvázne bez trestu. Naopak se do problémů dostala hlídka, která ho loni zastavila.

V prosinci 2013 zastavila nad ránem policejní hlídka na auto, které řídil Ján M. (53), kvůli tomu, že mu nesvítilo světlo. Strážníci chtěli zjistit, zda je opilý, ale neměli u sebe alkohol tester. Proto zavolali na pomoc kolegy.

Když druhá hlídka dorazila, řidič řekl, že si potřebuje odskočit na toaletu, a tak odešel na blízkou benzinovou pumpu. Od obsluhy si vyžádal lahev vodky, ze které se ještě před zaplacením napil.

Policisté mu poté dali dýchnout a naměřili 4,8 promile. Po 12 minutách podstoupil druhou zkoušku, která ukázala 1,9 promile. Policisté však o té druhé nemají důkazy, údajně jim selhala tiskárna.

Soud Jána M. osvobodil. Jeden ze znalců totiž dokázal, že při první zkoušce měl v ústech alkohol a proto byla znehodnocená. Druhý zase dokázal, že autu svítila světla a policisté neměli důvod muže zastavit. „Důkazy byly zmařené,“ konstatoval soudce a obžalovaného propustil.

covampotom ( 15. května 2014 15:21 )

Když jsou policajti takoví tupci, že si nedokážou ani v návodu přečíst, že mezi požitím alkoholu a zkouškou musí být časová prodleva od 15 do 30 minut (podle typu přístroje... Kromě toho, že je pak zkouška bezcenná (BTW 4 promile nafoukáte bez problémů po vykloktání Listerinem s alkoholem), hrozí i vážné poškození v přístroje. Dále poslední Drägery, které policie používá, umí odlišit alkohol z úst od alkoholu v dechu, ovšem ta funkce se musí zapnout - a to policejní tupec pochopitelně taky nedokáže.

e.44 ( 15. května 2014 12:36 )

Jenže on s nima vážně vymr/dal. A problém je v tom že dokud budou policajti neprofesionální hovada......budou na silncích lidi narážet na ožralý voly.

gabreta ( 15. května 2014 11:41 )

Jasně vym.rdal s poldama. Tobě bych přál, abys takovýho nažranýho vola potkal s rodinou na vejletě na silnici!! Asi bys změnil názor na chlast za volantem!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání