Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Exkluzivní zpověď rekordmana s 8,39 promile v krvi: Vůbec nepiji!

Autor: Jiří Čada - 
6. května 2014
09:01

Tohle je alkoholový rekordman Martin G. (34). Za volant usedl s 8,39 promile alkoholu. Není to ale žádný notorický opilec. Blesku se svěřil, jak k rekordní opici přišel. Přepil i legendárního Milana Čurdu (48) ze Semilska. Ten při jízdě fekálním vozem před lety policistům nadýchal 7,94 promile alkoholu.

„Teď vyjel!“ kratičká věta, kterou zavolala Martinova manželka na nedalekou policejní služebnu. „Nechtěla jsem, když sedl do auta, aby někomu něco udělal,“ vysvětlovala Martinova manželka Blesku. „Kontrolovaný řidič nadýchal tak extrémní hodnotu alkoholu, se kterou jsme se dosud ještě nesetkali,“ zdůraznila mluvčí krajských policistů Jana Kroutilová.

Skrývá se

Od chvíle, kdy ho policejní alkoholtester proslavil, se Martin G. skrývá. Bojí se, že by mohl kvůli alkoholovému průšvihu přijít o práci. Dveře bytu, kde žije táta tří dětí (3, 13 a 14) s rodinou, nikdo neotevíral. „Musí být doma. Zlomil klíč od bytu, tak ani nevychází,“ povzbuzovala reportéry Blesku k dalšímu klepání a zvonění sousedka.

Blesku nakonec potkal u supermarketu jeho manželku. „Je doma, nebo u doktora. Nebude s vámi chtít mluvit,“ odrazovala reportéry. „Zítra má nastoupit zase do práce. Vzal si dovolenou, má strach aby nepřišel o práci,“ vysvětlovala a současně odmítala jakoukoliv popularitu svého protějšku, který pracuje v nedalekém dřevařském podniku. Nakonec však telefonicky manžela ke schůzce přiměla.

Pil od rána. A pořád má řidičák!

Místo očekávaného notorického opilce, přišel kultivovaný mladý muž, který je dál překvapivě stále držitelem řidičského oprávnění. „Vůbec nevím, co mě dál čeká, mám slovenský řidičák, který mi zatím zůstal,“ svěřil se poněkud rozpačitě Blesku. „Já vůbec nepiji. Řešil jsem osobní problém. Dal jsem si v baru, nevím, pět šest panáků a bohužel jsem pak sedl do auta,“ vysvětloval Martin. Další už bylo v režii přivolaných mužů zákona.

Blesk zjistil, že v den, kdy ho policisté okolo osmé večer zadrželi, už krátce po poledni nadýchal 3,5 promile. „Policisté ho nechali dýchnout už po obědě, chtěl snad po své ženě nějaké peníze a ta mu je nechtěla dát, tak asi na něj zavolala policisty,“ vypověděl svědek. „Víte, já nemám ani za co pít. Co vydělám, dáme na nájem, tak za co bych chlastal. Já tehdy vůbec nejedl, tak se to sešlo,“ popsal Martin, jak nevinně prý přišel k osmi promilím v krvi.

Papíry mu vezmou

Na dotaz, proč takový alkoholový rekordman má stále u sebe řidičák, reagovala mluvčí pelhřimovských policistů Monika Pátková. „Muž v okamžiku kontroly řidičské oprávnění hlídce nepředložil. Jako cizinec není v naší evidenci. Navíc po dvaceti minutách zkolaboval a musel být s otravou alkoholem převezen do nemocnice. Teď ho čeká správní řízení,“ uvedla policejní mluvčí Pátková.

Podívejte se na reportáž s českým rekordmanem v řízení pod vlivem alkoholu:

Video  Martin G. nadýchal 8,39 promile  - Redakce Blesk.cz
Video se připravuje ...

podlesni ( 8. května 2014 08:01 )

Měli by ho nechat, ta paní asi měla notnej strach, když zavolala policii, no, asi dobře udělala....

unrealtom ( 6. května 2014 16:06 )

další čobol v čr

1nostradamus1 ( 6. května 2014 15:27 )

to musel byť zombík, toľko krvy v alkohole...

ptady ( 6. května 2014 13:52 )

Stačí aby policisté dali na auto botičku, než odevzdá řídičák a zaplatí pokutu tak nesundavat. A těm co jezdí se zákazem řízení zabavit auto. Když je majitelem vozu jiná osoba, tak jí napařit tučnou pokutu, když pujčuje auto tomu kdo nesmí řídit. A byl by na silnicích klid.

sateblit ( 6. května 2014 13:31 )

 Janoušek taky nepřišel o řidičák! A navíc boural a vědomě zranil.....

Zobrazit celou diskusi