Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Feťák s 11 zákazy řízení neměl za volantem co dělat: Vinu za smrt policistky (†36) nese stát!

Autor: ljš, rvs - 
6. května 2014
18:12

Dvě malé děti zůstaly bez mámy, kterou jim už nikdo a nic nevrátí. Policisté ztratili skvělou a spolehlivou parťačku. Feťák, který ji svým autem zabil, přitom neměl za volantem dávno co dělat. Měl jedenáct zákazů řízení a jezdil vesele dál!

Před časem Česko šokoval případ Alice V., která měla na svém kontě neuvěřitelných 18 zákazů řízení, a přesto jezdila dál. Jen zázrakem její nezodpovědnost nikdo neodnesl. Už tehdy se ale ukázalo, jak je český systém neefektivní.

Teď za skandální nečinnost úřadů zaplatila životem mladá policistka, která se v momentě, kdy ji feťák Josef N. srazil, snažila zachránit život jiným. Pachatel měl přitom dávno sedět za mřížemi, místo toho sbíral jeden zákaz za druhým a nic si z nich zjevně nedělal.

Vzhledem k tomu, že mladíka i přes zákaz chytli za volantem opakovaně, bylo proti němu zřejmě zahájeno trestní stíhání ve věci maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozily až dva roky vězení. To ale probíhalo na svobodě a drogově závislý mladík tak nasbíral zákazy další. Na vině tedy zřejmě nejsou strážci zákona, ale celý systém.

Otázkou je, zda by v podobných případech pomohlo, kdyby policisté pachateli zabavili auto, které se v rukou recidivisty mění ve zbraň. V případě již zmíněné Alice V. to k ničemu nebylo, pro další jízdu prostě nasedla do auta napsaného na přítele.

To potvrdil i renomovaný právník Kryštof Kruliš. "Zabavit auto je možné v souvislosti s trestným činem, jedná se o dodatečný majetkový postih, který ale se zákazem řízení přímo nesouvisí. Nikdo totiž této osobě nemůže zabránit v tom, aby si po zabavení auta nekoupila nové, případně si ho od někoho nepůjčila. Pokud přes vyslovený zákaz řízení i nadále řídí, dopouští se tím navíc trestného činu maření úředního rozhodnutí," řekl Blesk.cz.

abzk ( 7. května 2014 17:12 )

policajti jsou fakt ti poslední na koho by ses mohla spoléhat

abzk ( 7. května 2014 17:11 )

abzk ( 7. května 2014 17:11 )

Stydět se za město je blbost. Takový poliši k ničemu jsou všude. Buzerovat a vybírat pokuty, to by jim šlo, to je prd práce ale skutečný zásah kde je třeba, na to kašlou ať jde o feťáky, nebezpečný psy, cikány....tomu se obloukem vyhnou a dělaj že to neviděj.

kradousek ( 7. května 2014 16:44 )

Placen 17tisíci + - čistého měsíčně, fakt nezávidím

kradousek ( 7. května 2014 16:39 )

kam jdou daně je jasný http://budovanistatu.cz/bread

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání