V pondělí zahájila vyšetřovatelka trestní stíhání tří mladíků ve věku čtyřiadvacet, jedenadvacet a devatenáct let pro trestné činy krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci formou spolupachatelství.

Muži se nejméně v devíti případech vloupali do restaurací, rodinných domů a prodejny smíšeného zboží a to převážně v obci Kamenné Žehrovice. Dvakrát zavítali do Kladna a v jednom případě navštívili sportovní areál v obci Tuchlovice.

První případ zaznamenali policisté na konci měsíce října 2013, poslední řešili 10. ledna letošního roku.

Nejprve kumpáni kradli vybavení domácností. Z jimi navštívených nemovitostí mizely notebooky, mobilní telefony, fotoaparáty, šperky a hodinky. Z restaurací se ztrácely převážně tabákové výrobky a alkoholické nápoje. Nepohrdli ani finanční hotovostí. Z vykradeného obchodu se smíšeným zbožím si odnesli mimo již zmiňovaných peněz, alkoholu a počítačové techniky navíc sprchové gely a tužidla na vlasy. Z bufetu na fotbalovém stadionu v Tuchlovicích odcizili džusy a pohár, který vyhráli místní sportovci. Při poslední krádeži si navíc odvezli motocykl, který byl zaparkován u rodinného domu, který se stal předmětem jejich zájmu a který vykradli před tím, než ukradli motokrosovou motorku.

Vyšetřováni jsou na svobodě. Za výše zmiňované přečiny jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Navíc se prokázalo, že jsou důvodně podezřelí ze zločinu loupeže, kterou měli spáchat na Karlovarsku.

nprap. Michaela Nováková tisková mluvčí PČR