Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zabíjela droga? Dva lidé zemřeli po aplikaci pervitinu!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, rvs - 
23. listopadu 2009
19:18

AKTUALIZOVÁNO: Ve Stochově na Kladensku v neděli zemřeli dva lidé po aplikaci drogy pervitin. Pitva však prokázala, že příčinou smrti byla otrava oxidem uhelnatým!

Dalšího člověka záchranáři převezli s poruchami vědomí do nemocnice. Jak uvedla TV Prima, v místnosti s narkomany však byl také pes, který neštěstí přežil bez úhony. Přesnou příčinu smrti tedy určí až konečné toxikologické vyšetření.

Podle starostky Stochova Stanislavy Fišerové se případ stal v domě, kde byla dříve odhalena pěstírna marihuany.

Záchranáři do domu na Honickém náměstí vyjížděli už v sobotu, kdy pomáhali jednomu mladíkovi. "Stěžoval si, že je mu špatně, že si zřejmě koupil špatnou dávku. Převezli jsme ho do kladenské nemocnice, kde strávil noc. Když se ráno vrátil do bytu, našel tam dva mrtvé a jednoho člověka v bezvědomí. Takže jsme tam vyjížděli znova," uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková. Lékař podle ní u mrtvého mladíka a dívky mohl jen konstatovat smrt. "Je tam podezření na otravu pervitinem," dodala.

"Mohu potvrdit, že v neděli došlo k úmrtí dvou osob v katastru obce Stochov. Jelikož je vyšetřování na samém začátku, nebudou se z taktických důvodů k případu poskytovat bližší informace," uvedla mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová.

Podle starostky se neštěstí stalo v domě, v němž byla loni odhalena velká pěstírna marihuany s více než stovkou vzrostlých rostlin. V budově tehdy údajně prudce stoupla spotřeba proudu, energii pachatel odebíral načerno. "Já na ten dům vidím, je to tak sto metrů od místa, kde bydlím," řekla Fišerová. Podle ní ale v minulosti nebyly s jeho obyvateli žádné problémy. "Teď je ten objekt vyklizen, měl by ho vlastnit nějaký Vietnamec," dodala starostka.

lucky72 ( 29. listopadu 2009 19:35 )

Milí diskutéři:proberte se!! Jste větší obětí novin než ti dva mrtví obětí pervitinu. Otrávili se,protože si topili plynovkou a nevětrali.Umřeli ve spánku(pervitin nějak nefungova-l odborníci) a kdybys je viděl,tak nebudeš řikat že je to dobře. Znal jsem je a uráží mě to. Ano byla to bývalá pěstírna,ale tito lidé tam po domluvě s vietnamci bydleli a pracovali tam.Předělávali to tam a vyklízeli.možná byli tisíckrát svobodnější než vy: nájemníci a platiči "výhodných" hypoték na vlastní bydlení.Teď jsou bohužel svobodní absolutně. Ale to by nebylo pro Blesk tak zajímavé jako oxid uhelnatý. Smotají to s perníkem,to je zajímavější kokoti novinářský. Počkejte až se Pepa uzdraví-nakope Vás do hrdelí....

gogo ( 23. listopadu 2009 22:21 )

Na pervitin nebo kysličník uhelnatý ? Vždyť je to úplný blábol ! Jen aby se něco napsalo... Ale je pravdou, že když nebyly banány, nebyl ani pervitin... Přesněji - málo banánů - málo pervitinu .... Dnes máme v nabídce všeho dost a každý se může "svobodně" rozhodnout zda si koupí banány či pervitin ....

fantom08 ( 23. listopadu 2009 10:17 )

a pak že v novinách nejsou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání