Po příjezdu k nehodě lékař zjistil, že pacient měl epileptický záchvat, a po ošetření byl pozemní cestou přepraven do kolínské nemocnice.

Ve 14:17 přijali záchranáři výzvu k výjezdu k nehodě tří osobních aut na obchvatu Kolína u sjezdu na Polepy. Na místo vyjel lékař ve vozidle rendez-vous z Kutné Hory, posádky kolínské a kutnohorské rychlé zdravotnické pomoci a k místu události byl přesměrován i vrtulník pražské letecké záchranné služby, který ale kvůli povětrnostním podmínkám nakonec nemohl doletět.

Jedna osoba na místě podlehla vážným mnohočetným poraněním a lékař konstatoval smrt. Jedna nezletilá a čtyři dospělé osoby utrpěly zhmoždění hrudníku a břicha od bezpečnostních pásů a byly transportovány ke kontrolním vyšetřením do kolínské nemocnice.

Ve 14:39 byl operačnímu středisku hlášen pád muže ze střechy z výšky přibližně 6 metrů na Nymbursku. Na místo okamžitě vyjela posádka nymburské rychlé lékařské pomoci a přivolán byl i vrtulník hradecké letecké záchranné služby.

Muž po pádu ze střechy utrpěl otevřenou zlomeninu horní končetiny a lékař měl podezření na poranění páteře. Pacient byl odborně ošetřen, zafixován proti pohybu a přepraven do vinohradské nemocnice v Praze.

Bc. Petra Effenbergerová tisková mluvčí ZZS Středočeského kraje FOTO: Policejní deník