Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Záhadná smrt taxikáře: Víme, kdy zemřel!

Autor: lvi, vet - 
2. února 2014
16:24

Kdo a proč zavraždil kladenského taxikáře Petra S. (†42), kterého s prostřelenou hlavou v jeho autě našli lidé v sobotu na pražských Vinohradech, kriminalisté stále netuší. Blesku.cz se podařilo zmapovat jeho poslední pracovní den a přibližně určit dobu jeho tragického shonu!

Čas pracuje ve prospěch vraha. Policie mu možná mohla být na stopě o dva dny dříve. Podle svědka, který bydlí nedaleko Lužické ulice, kde byl vůz v sobotu objeven, padl taxík do oka již ve čtvrtek strážníkům. „Za stěračem měl lísteček od městské policie kvůli špatnému parkování v modré zóně. Ti první policisté, kteří přijeli, ho sebrali a jeden z nich se divil, že už je tam od čtvrteční noci,“ řekl Blesku.cz svědek, který bydlí v sousední Šumavské ulici. Znamenalo by to, že v době, kdy taxikář dostal výzvu k podání vysvětlení, již ležel ve voze zastřelený. Policejní mluvčí tuto informaci nepotvrdil, ani nevyvrátil. Včera kriminalisté vyhodnocovali dost získané informace. „Prověřují i bezpečnostní kamery, zda nezachytily, cokoliv podezřelého. V tuto chvíli nelze říci více,“ sdělil dnes Blesku.cz mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Jiný svědek už dříve potvrdil, že Petr S. (†42) byl v autě nalezen v poloze ležmo, hlavou na sedačce spolujezdce. Z pravých dveří rovněž zřetelně vytékalo větší množství krve. „Je záhadou, že si nikdo nevšiml ničeho už dříve, krev byla viditelná z pár metrů,navíc i přes den,“ zmínil.

Smrtící zakázka?

Vodítko by tak policistům mohla poskytnout i výpověď zaměstnanců taxislužby. Podle mluvčí a majitelky Haló Taxi Adély Barnové se dispečinku podařilo zmapovat zřejmě poslední chvíle Petra (†42). „Ve čtvrtek přibližně 15.30 od nás obdržel poslední zakázku. Pak se ohlásil asi v 18.30 jinému dispečinku, že má další zakázku. Poté nás kontaktovala jeho žena, že se s ním nemůže spojit. Ani nám se už Petra nepodařilo kontaktovat. Nejprve jsme ho začali hledat po vlastní ose, ale neúspěšně. Zhruba ve 22. 00 jsme nalezli jeho tablet pohozený u silnice v Jílovém u Prahy,“ uvedla pro Blesk.cz Barnová

Rodinná tragédie

Podle Barnové se navíc zmíněná událost zapíše černým písmem do kalendáře historie firmy. Navíc celá záležitost má ještě podstatně smutnější rozměr. „Manželka Petra je teď na všechno sama. Mají dvě děti a další čekají. Chystáme se od zítra zorganizovat mezi kolegy sbírku na podporu celé jeho rodiny. Není vyloučené, že v průběhu hodin zřídíme také konto pro veřejnost, kde budou moci rodinu našeho řidiče podpořit všichni,“ uzavřela Adéla Barnová.

Policie ve zmíněných souvislostech žádá jakékoliv svědky, kteří zaznamenali cokoliv neobvyklého v Lužické ulici, všechny pasažéry, které mohl tento taxikář ve čtvrtek v podvečer a večer přepravovat, aby se ozvali na linku 158.

Časová osa:

*Čtvrtek cca 15.30 h – taxikář naposledy komunikuje s dispečinkem Haló Taxi, pod kterým pracoval.

*Čtvrtek 18.30 h – taxikář komunikuje s dispečinkem jiné firmy a přijímá zřejmě poslední zakázku.

*Čtvrtek 18.30 h – žena taxikáře se marně snaží spojit s manželem. To jí připadá divné a kontaktuje dispečink Haló taxi. Ten Petra S.(†42) rovněž nemůže kontaktovat a firma začíná po řidiči po vlastní ose.

*Čtvrtek cca 22.00 h – kolegové s firmy nacházejí Petrův tablet pohozený u silnice v Jílovém u Prahy.

*Pátek ráno – středočeská policie na podnět rodiny vyhlašuje po muži pátrání.

*Sobota kolem 11. hodiny – linku 158 upozorňuje všímavý občan na podezřelý taxík s člověkem uvnitř.

vlasta1 ( 3. února 2014 09:45 )

Čemu se tady všichni diví co taxikář to gauner který jede ve všem možném a pouze dělá ve světě větší ostudu než politici!!!

fotrpjotr ( 3. února 2014 04:32 )

Nedivil bych se,kdyby policajti trvali na zaplacení pokuty za parkovaní.

hofihofi ( 3. února 2014 03:29 )

No cococo nedal vypalny, tak ho zapicli a jeste mu dali pokutu. Uz je slysim, v aute nikdo nebyl, to ho tam dali az po nasem odjezdu. VO CO?

hofihofi ( 3. února 2014 03:21 )

Taxikari v Praze a cechach maji desivou povest, tohle je mozna vysledek. Slusny taxikar, = nekrsde tak moc.

hofihofi ( 3. února 2014 03:18 )

A jak vis, ze nema a schovane penize, chudy taxikar jsem jeste neslysel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání