Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie pátrá po muži, který přepadl poštu s granátem: Odnesl si 100 tisíc!

Autor: ČTK, geo - 
3. listopadu 2013
13:46

Lupič si odnesl 100 000 korun ze sobotního přepadení pošty v Černošicích v Praze-západ. Muž hrozil granátem a pistolí. Policisté vytvořili podle výpovědí portrét pachatele a prosí veřejnost o pomoc při pátrání, jak sdělil ČTK mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek.

Do černošické pobočky pošty vešel lupič podle nyní zpřesněných informací policie v sobotu krátce před 11:30. V té době už na poště nebyli žádní zákazníci, pouze tři pracovnice pošty. Muž začal vyhrožovat, že má u sebe granát a použije ho. "Jedné z žen pak přiložil k hlavě pistoli," řekl Vinčálek.

Pracovnice pošty proto lupiči raději vydaly peníze. Podle prvních odhadů 30.000 korun, dnes ale policejní mluvčí oznámil, že uloupená částka je skoro sto tisíc. Muži se s penězi podařilo utéct a policisté ho stále hledají.

Policie má popis pachatele

Policie prosí o pomoc při hledání podezřelého muže veřejnost. Nyní zveřejnila i portrét a podrobnější popis lupiče. Je asi 168 centimetrů vysoký, podsadité postavy a bílé pleti. Věk muže odhadují kriminalisté na 40 až 45 let. Při přepadení mluvil plynně česky bez přízvuku. Na sobě měl antracitovou bundu do pasu na zip, takzvaný bomber, volné modré plísňové rifle a černé boty na tkaničky v horní části s červeným prošíváním. "Pokud by kdokoli mohl poskytnout nějaké informace k případu či totožnosti lupiče, ať se obrátí na tísňovou linku 158," uvedl mluvčí.

lisci-ocas ( 9. listopadu 2013 01:44 )

? > Ú.f., h. A., P.5-S. Zn.: "lux".

pavucinka ( 4. listopadu 2013 10:00 )

Poí některých lupičích a zlodějích by policie ani složitě pátrat nemusela. Známe je. Jen jim to dokázat,že? Ale i to by člo. Existuje taky"pravděpodobná právní domněnka" na které lze dále stavět a ty lidi zadržet, nebo "konkludentní smlouva", kdy nemusíte mluvit, stačí podat ruku a jde o souhlas, atd. Jen kdyby byla patřičná vůle ty lidi potrestat.

miriam ( 3. listopadu 2013 16:23 )

Tomuhle "dítěti" bylo v devětaosmdesátém kolem dvaceti... Havel nadělal průšvihů dost, ale zas úplně všecko se na něj taky hodit nedá

moiaza ( 3. listopadu 2013 15:05 )

Jo,jo. Havlovy děti se činí.

stgt7 ( 3. listopadu 2013 14:29 )

Naštěstí s tím granátem zase odjel, hůř by bylo, kdyby přijela policie a řvala: Odhod´te zbrań!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání