Dva z obviněných byli manželé, kteří drogu prodávali z okna svého rodinného domu v obci Zdice. Tímto případem se policisté zabývali zhruba tři měsíce a podařilo se jim prokázat, že tímto prodejem si dvojice stihla vydělat několik desítek tisíc korun. Muž a žena jsou v současné době obviněni z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim hrozí trest odnětí svobody v délce trvání jeden až pět let. Vyšetřování je vedeno na svobodě.

Třetí obviněný distribuoval pervitin v obci Praskolesy, kdy v období let 2012 až 2013 nejméně ve čtyřiceti případech prodal desítky dávek narkomanům. Prodejem si přišel na částku nejméně 20.000,-Kč. Tento muž byl rovněž obviněn z výše uvedeného trestného činu, je stíhán na svobodě a hrozí mu trest odnětí svobody v délce jeden až pět let.

Trestnou činností v oblasti drogové problematiky se berounský toxi tým intenzivně zabývá několik let. Za dobu jejich působení se podařilo značně oslabit obchod s drogami na okrese Beroun.

nprap. Marcela Pučelíková tisková mluvčí PČR