Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Heroin: Poslala policii do akce až smrt dívky (†19)?

Autor: Pavel Čempěl, jak - 
10. června 2010
06:01

Heroinová aféra v Ostravě (Blesk informoval včera) se neobešla bez obětí na životech. V květnu zemřela na předávkování drogou z růžové »heroinové« vily dívka (†19). Blesk přitom na prodej drog v Hulvákách policii opakovaně upozorňoval. Opravdu musela zemřít mladá studentka, aby se kriminálka rozhoupala k činu?

Třídní premiantka z dobře situované rodiny poprvé přičichla k drogám ve svých osmnácti na hudebním koncertě. Heroinu propadla, a přestože sama několikrát vyhledala odbornou pomoc, vábení drogy bylo silnější. Letos 7. května jí dávka heroinu z hulvácké vily přivodila otok mozku a smrt.

 


 

Feťáci přicházeli k domku pravidelně. Jak Blesk zjistil, za dvacet minut přišli i tři. Feťáci přicházeli k domku pravidelně. Jak Blesk zjistil, za dvacet minut přišli i tři. | Pavel Čempěl

Feťáci přicházeli k domku pravidelně. Jak Blesk zjistil, za dvacet minut přišli i tři.

 


 

Policie přitom o prodeji drog ve vile věděla už od loňského dubna. V říjnu šéf ostravského protidrogového týmu Jiří Kopeček hovořil o složitosti dokumentování případu a letos v dubnu se hájil změnou trestního zákoníku. Do případu se vložila krajská kriminálka, ale ani ta zprvu nezasáhla. K akci ji vyburcovala až smrt studentky. O čtrnáct dní později vtrhla zásahovka do vily a trojici překupníků zatkla.

Obchod s heroinem a pervitinem vedl vietnamský majitel vily D. N. L. (48). „Sám drogy neužíval, byl to pro něj jen byznys, se kterým na jiném místě v Ostravě začal už v roce 2004,“ řekl kriminalista Pavel Václavík. Vietnamci pomáhala s distribucí jeho česká milenka (25) a další žena (28). Členům gangu, který na drogách vydělal miliony, teď hrozí až dvanáctileté tresty.

bosomfriend ( 10. června 2010 13:13 )

Polizie určitě věděla , co se tam děje. Nemůže však pokážde zasánhout. Jinak by se prozradila. Proto agent provokatér. A k tomu ještě testy poctivosti u všech zaměstnaných a je jedno v jakém oboru. V Bavorsku to funguje a je pořádek.

sakra ( 10. června 2010 11:35 )

Nejlepší je, když policie "sleduje" 10 měsíců, nebo 18 měsíců atd.

majojo ( 10. června 2010 09:02 )

Podle TV vydělala ty povedená čtyřka za šest let deset miliónů. Když to rozpočtete, jsou to žabaři, ne?

siroky11 ( 10. června 2010 06:35 )

Venku je krásné počasí, tak policie na takovéto "hlouposti" nemá čas. Musí "rejžovat" na silnicích. To je výnosnější artikl, ne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání