Poškozená po něm minulý týden ve středu chtěla, aby opustil její byt. Celému jednání předcházela vzájemná hádka. Násilník odejít nehodlal a silou ji hodil na postel, žena však začala volat o pomoc. Aby utlumil její výkřiky, přiložil jí polštář na obličej a dusil ji tak dlouho, až byla napadená přesvědčena, že zemře. Toto jednání několikrát opakoval. Nakonec se jí díky kopání a škrábání podařilo vysmeknout. Muž pak ještě vzal do ruky prázdnou skleněnou láhev a tvrdil, že ji tím zabije.

Družku obviněný týral od března loňského roku, většinou byl pod vlivem alkoholu. Svou intenzitou útoků postupně stupňoval. Žena zažila nejen vulgární nadávky, ale např. vyhrožování vyhozením z okna, mlácení hlavou o zeď nebo zveřejňování intimních fotografií na sociální síti.

Obviněný muž se týrání nedopustil poprvé. Již v roce 2012 se obdobným způsobem choval k jiné přítelkyni, 36leté ženě. Nejméně čtyřikrát do měsíce ji napadal údery do hlavy, kopanci do těla, taháním za vlasy. Napadená po něm požadovala, aby se od ní odstěhoval a nechal ji být. To však dotyčný učinit nechtěl a vyhrožoval jí, že ji raději zabije, zapálí dům a se vybourá s její nezletilou dcerou v automobilu. Dotyčný byl za tento skutek již odsouzen, má pětiletou podmínku. Nyní se nachází ve vazební věznici, kam byl v sobotu převezen.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS. tisková mluvčí PČR