Muži, ale tento neúspěšný pokus nestačil a o pár dní později přišel se zbraní v ruce do herny v ulici Plzeňská. Přistoupil k baru, položil na něj desky, ze kterých vyndal krátkou střelnou zbraň a namířil ji na obsluhu. Po ženě pak požadoval vydání veškeré finanční hotovosti. Ta mu ji vydala a lupič poté z herny utekl.

Při vyhodnocení kamerových záznamů kriminalisté zjistili, že osoba pachatele je shodná s mužem, který přepadl banku na náměstí Junkových.

Jednalo se o muže světlé pleti, ve věku okolo 30-35 let, na tváři měl několikadenní strniště tmavých vousů. Oblečen byl, stejně jako při přepadení banky, do světlé bundy se šedomodrými rukávy od loktů po zápěstí a modrými částmi v podpaží, světlých džínových kalhot, bílých sportovních bot a na hlavě měl černou pletenou čepici s červeným znakem DC na levé straně a tmavé prstové rukavice.

Kriminalisté tak v souvislosti s těmito dvěma loupežnými přepadeními pátrají po muži, zachyceném na kamerových záznamech. Pokud by podezřelého na záznamu někdo z všímavých spoluobčanů poznal, ať neprodleně kontaktuje bezplatnou tísňovou linku 158 nebo jakoukoliv služebnu Policie ČR, zároveň však upozorňují, aby se muže nikdo nepokoušel zadržet, jelikož může být ozbrojený.

V případě jeho dopadení a odsouzení, mu hrozí za trestný čin loupeže až desetiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. tisková mluvčí PČR FOTO: PČR