Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tři děti se opařily polévkou, čtvrté popálil oheň z kotle!

Záchranáři v sobotu vyjížděli ke čtyřem popáleným dětem. Tři opařila polévka, čtvrté popálily plameny
 (Autor: Martin Mithofer)
Autor: mach, Kšim - 
9. října 2010
18:09

Čtyři děti ze Zlínska se v sobotu vážně popálily a skončily v nemocnici. Tři caparti (1, 4, 5) z Lechotic na Kroměřížsku na sebe převrhli vroucí polévku. Na holčičku (3) z Jarcové na Vsetínsku vyšlehly plameny z kotle na tuhá paliva.

Nejprve vyjížděli záchranáři do Lechotic, kde na sebe tři děti strhly hrnec s vroucí polévkou. „Nejmladší holčičku (1) rodiče převezli do nejbližší nemocnice. Byla ale popálená na 30 procentech těla, tak jsme ji odvezli na popáleninové centrum do Brna. Stejně jako chlapce (5), který měl podobná zranění,“ sdělil mluvčí záchranky Petr Olšan. Dívenka (4), která se popálila na pěti procentech těla, je na úrazovém oddělení ve Zlíně.

V Jarcové vyšlehly plameny z kotle na holčičku (3). „Dítě bylo zřejmě krátkou chvíli v kotelně bez dozoru a dvířka kamen byla otevřená,“ řekl mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček. Když se rodič, který šel pro dřevo, vrátil, na dívence už hořelo oblečení. „Uhasil ho vodou ze zahradní hadice,“ dodal Mitáček. Dítě je se zraněným obličejem na popáleninovém centru v Ostravě.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi