Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Devastace psa v útulku = 24 000,- Kč!

Pokud chtěla Simona Jandová (45) dostat Juana (1, vlevo) z útulku, musela se upsat k úhradě 24 tisíc korun
Pokud chtěla Simona Jandová (45) dostat Juana (1, vlevo) z útulku, musela se upsat k úhradě 24 tisíc korun  (Autor: Blesk - Michal Budík)
Autor: bum - 
10. srpna 2010
18:53

Podivnou směsí hořkosti a radosti je poslední dobou prodchnuta domácnost chovatelky psů Simony Jandové (45). Z ostravského útulku se jí sice podařilo po téměř čtyřech měsících zachránit pejska Juana (1) zvaného Honza, musela se ale kvůli tomu upsat k úhradě 24 tisíc korun!

Juana totiž v době jeho pobytu v útulku těžce potrhali psi z vedlejšího pozemku. A i náklady na pejskovo léčení (skoro 13 tisíc korun) naúčtoval útulek Honzovým zachráncům. Ti jeho vysvobození považovali za svoji morální povinnost. V prosinci loňského roku ho ještě jako štěně naneštěstí svěřili nevhodné osobě. „U paní Soni Š. byl stále ještě pouze na zkušenou. Nezaplatila nám za něj ani korunu,“ řekla Blesku Simona Jandová s tím, že Juanova nová panička se jí od začátku příliš nepozdávala.

Původní majitele dohledali podle tetování
Juan se z prožitých útrap psychicky vzpamatoval, fyzicky už ale nebude v pořádku nikdy Juan se z prožitých útrap psychicky vzpamatoval, fyzicky už ale nebude v pořádku nikdy | Blesk - Michal Budík

„Papírový“ pejsek rasy irský vodní španěl se do útulku dostal v půlce února. „Volali mi, že mě podle tetování dohledali v plemenné knize,“ vzpomněl si na začátek složité anabáze přítel Simony Jandové Luděk Soldán (44). Už tehdy byl Juan, později Monti, v útulku zvaný pro změnu Akim ve špatné kondici. „Když se tam dostal, tak vážil 19 kilo. Jeho bratr měl ve stejné době už o 7 kilo víc,“ nastínila Simona Jandová „kvalitu“ péče, které se Honzovi dostávalo u nové paničky. To nejhorší ho ale teprve čekalo.

„Opakovaně jsme tam volali a ptali se, jestli už si majitelka psa vyzvedla. Chtěli jsme si pro něj přijet, ale vždycky to odmítli s tím, že nám ho stejně nedají,“ uvedl Luděk Soldán. Manipulaci se psem zapověděla policie. V té době se totiž zabývala osobou Soni Š. a na psa se pohlíželo jako na součást jejího majetku.

Po měsíci Juana potrhali psi

Zhruba po měsíci Juanova pobytu v útulku ho ošklivě potrhali psi ze sousedního pozemku. Přišel přitom mimo jiné o ucho a nikdy už mu nezmizí rána z pravého předního běhu. O tomto incidentu se ale Simona Jandová s Luďkem Soldánem neměli nikdy dozvědět. To by se ale na začátku června nesměli rozjet do Ostavy. „Když jsme psa uviděli, chtělo se nám brečet,“ tvrdí oba svorně.

Okamžitě věděli, že bez psa se do Hodonína nevrátí. Jeho vydání ale útulek podmínil písemným souhlasem s úhradou 24 tisíc korun! „Bezejmenný“ zájemce by přitom za psa z ostravského útulku zaplatil pouhých 200 korun!

Majitelé pro Juana momentálně hledají hodného páníčka, který by se o něj dobře postaral!

juan ( 13. října 2010 17:32 )

DOBRÝ DEN. PROSÍM, PODEJTE MI INFORMACI, JESTLI ČEKÁ JUAN STÁLE NA SVÉHO NOVÉHO MAJITELE. STÁLE ČEKÁM NA NĚJAKOU ZPRÁVU, JESTLI MÁM VŮBEC ŠANCI HO ZÍSKAT. V NEGATIVNÍM PŘÍPADĚ SE BUDU SNAŽIT NAVŠTÍVIT NĚKTERÝ ZE PSÍCH ÚTULKŮ A TAM SI SVÉHO NOVÉHO KAMARÁDA NAJÍT. DĚKUJI. Ivana Slezáková slezakova.ivanka@seznam.cz

juan ( 11. října 2010 14:37 )

DOBRÝ DEN, OZÝVÁM SE NA ZÁKLADĚ VAŠEHO ČLÁNKU V BLESKU. PES JUAN MĚ TAK ZAUJAL, MÁM POCIT, ŽE JSME SI PADLI DO OKA.. PROSÍM MOC O KONTAKT NA PANÍ MAJITELK PANÍ SIMONU JANDOVOU: PEVNÉ ČÍSLO, MAIL.. RÁDA BYCH SE S NÍ SPOJILA A DALA O SOBĚ VĚDĚT. POKUD JIŽ OVŠEM JUAN - HONZA NEMÁ JIŽ NOVÉHO MAJITELE.. V KVĚTNU JSME PŘIŠLI O NAŠEHO POSLEDNÍHO PSA (16) ZE TŘÍ, KTERÉ JSME MĚLI 22 LET. JE MI SMUTNO, JSME ROZHODNUTI NAVŠTÍVIT ÚTULEK PRO PSY, ALE NYNÍ MĚ JUAN OSLOVIL... PROSÍM O PŘEDÁNÍ KONTAKTU, JAK SE S NÍM VÍCE SBLÍŽIT. DĚKUJI. S POZDRAVEM Ivana Slezáková

arcaben ( 11. srpna 2010 07:48 )

povídačky naší Kačky....čert ví jak to vůbec bylo?

ales1 ( 10. srpna 2010 23:23 )

aby si pro pejska za dvě stovky došel? To nejsou moc chytří lidé. Navíc dali psa zájemci, který se jim od začátku "nepozdával".

Zobrazit celou diskusi