Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Televizory Tesla: Legenda se vrací do Čech!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: rvs - 
12. listopadu 2008
17:14

Kdo z těch, kteří vyrůstali za socialistické éry, by si ji nepamatoval! Televize nevzhledného designu s černobílým nebo jedovatě barevným obrazem zdobila takřka všechny sektorové obývací stěny v Čechách.

Od těch dob se však naštěstí kvalita výrobků nesoucích název Tesla změnila k lepšímu. Deset let měla značku Tesla od české strany pronajatou turecká firma Tesla Media. Nyní se výroba této 'kultovní' firmy po stěhuje zpět do Čech, a to prostřednictvím nového nájemce značky, čínské společnosti Changhong, která se ve svém nymburském závodě chystá ročně vyrobit až padesát tisíc plazmových a LCD televizí. Jako první o tom informoval deník Mladá fronta Dnes.

Firmu, která značku Tesla pronajímá, loni ovládl irský fond Kilcullen Kapital Partners. Nyní se údajně chystá vrátit Teslu mezi slavné průmyslové značky. Pro začátek investicí několika milionů korun do názvu Tesla Arena, který nese holešovická sportovní hala, (dříve T-Mobile Aréna), a změnou loga Tesly, ze kterého byla vymazána hvězdička.

249410:gallery:true:true

Podle sebevědomého tvrzení vedení firmy "symbolizuje toto nové logo dynamiku firmy po příchodu nových majitelů". Značka Tesla vznikla v roce 1946, a její název neurčilo příjmení slavného vynálezce Nikoly Tesly, ale zkratka slov 'Technika' a 'slaboproudá'.