Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Škromach: Ovládneme Senát a vláda se bude divit!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: hto - 
12. června 2010
14:00

Místopředseda ČSSD Jiří Škromach napsal na Facebook plán ČSSD, kterým chtějí zmírnit převahu budoucí koalice ODS, TOP 09 a VV. Plán by měl spočívat v ovládnutí Senátu, jak napsal Škromach na Facebook.

Vítězná ČSSD ve volbách do Poslanecnké sněmovny je oproti budoucí koalici ODS, VV a TOP 09 v nevýhodně, protože nemá dostatečné množství hlasů, aby ji mohla přehlasovat. Přesto se však ČSSD nevzdává a připravuje se na podzimní volby Senátu, v nichž nemá oproti pravici co ztratit, může jen získat.

Kdyby se jí skutečně podařilo získat v Senátu většinu, může pak znepříjemňovat prosazování zákonů navržených ve Sněmovně. Pokud Senát vrátí zákon zpět do sněmovny, je ale možné ho přehlasovat 101 hlasy poslanců, stejně jako veto prezidenta. Ale na druhou stranu bez souhlasu Senátu neprojde jakákoliv změna Ústavy.

Škromach jde do boje

Zdeněk Škromach byl v pátek nominován na kandidaturu do horní parlamentní komory na Hodonínsku. Ve Zlínském kraji Škromach byl lídrem v posledních volbách a pozici obhájl, když získal 8771 preferenčních hlasů. Jeho popularita by mu skutečně mohla pomoci vyplnit tvrzení, které napsal na Facebook, že „ovládneme Senát a vláda se bude divit.“

Za Škromachův rodný Hodonín je senátorkou od roku 2004 Alena Venhodová za ODS.

fryda ( 13. června 2010 11:34 )

V Řecku vládli socialisti. Ti dostali zemi tam kde je. A tady by to dopadlo stejně. Stačilo 8 let jejich vlády a jaké nasekali dluhy.

e.44 ( 13. června 2010 11:14 )

geniálně napsané

jarypadlo ( 13. června 2010 10:44 )

Určitě to nebyla ČSSD kdo zbankrotoval ČKD,prodal Let Kunovice,Tatru a další.Věřím víc ČSSD že je potřeba tady zachovat práci a uskrovnit se.Když budem pořád dovážet /šunty z Číny/ za chvíli tady nebudeme mít ani korunu a nikdo si nevydělá nanic a nekoupí si taky nic.

oldedek ( 13. června 2010 10:23 )

Ty tlusté prasátko, jseš strategický genitál, jak to takhle už nahlas říkáš, tak se mi dole musíme na tebe připravit a hodně o tobě mluvit ... Je třeba, aby si si taky zkusil v životě máknout a nejen někde seděl na krmníku a z absencí jakékoliv logiky "státotvorně" čvaňhal...

fryda ( 13. června 2010 08:33 )

Socani že vytáhli tuto zemi z hluboké recese? Jen si vzpomeňte jaký byl dluh do roku 98 než nastoupili socani. Rozpočet byl tehdy docela vyrovnaný a začal jít do mínusu od nástupu ČSSD . A každý rok se navyšoval. Za 2 roky vlády ODS už s tím nic nemohli udělat, protože ty socanské nesmysly a věčné házení klacků pod nohy jsou toho důkazem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa