Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pojistit si psa nebo kočku? Je to moc drahý „špás“, propočítal ekonom

Autor: ula - 
1. dubna 2017
16:15

Domácí mazlíčci jako pes nebo kočka jsou součástí rodiny, a tak jim chceme dopřát to nejlepší. Včetně veterinární péče, která něco stojí. Vyplatí se vám ale mazlíčka pojistit?

Náklady za veterinární ošetření můžou do rodinného rozpočtu udělat pořádný „zářez“. Pokud byste tomu chtěli předejít, můžete svého psa či kočku pojistit, aktuálně toto pojištění nabízejí v Česku tři pojišťovny.

„Není to ale právě levná záležitost, za limit plnění 20 tisíc korun si zaplatíte dva tisíce korun ročně,“ říká Zbyněk Kuběj, analytik neživotního pojištění společnosti Partners. Pojištění by vám mělo uhradit veterinární výlohy a v některých případech i to, pokud pes způsobí nějakou škodu někomu jinému.

Dávejte si však pozor na různé výluky. „Rozhodně vám toto pojištění nebude krýt běžné úkony u veterináře, jako je očkování atd.“ upozorňuje Kuběj.

Peníze si raději odkládejte stranou

Finanční analytik radí, že pokud máte strach, že váš pes uteče a způsobí nějakou škodu, je lepší připojistit se v rámci občanské odpovědnosti. „Jsou tam vyšší limity, a pokud pes někoho pokouše, zdravotní pojišťovna to předloží k úhradě vám a tam limit 20 tisíc rozhodně stačit nebude,“ varuje expert.

Pokud máte strach, že nebudete moci dopřát svému psovi kvalitní péči, pokud se mu něco stane, odkládejte si pro tyto případy peníze stranou. 

Co všechno dokáže vodicí pes? Podívejte se:

Jiri_Sauer ( 5. dubna 2017 09:38 )

Proboha, to je fakt sračkačlánek. Redaktorka Ulagová asi fetuje, pokud tohle zveřejní jako článek, který má o něčem informovat.

Zobrazit celou diskusi