Milovníci zvířat dostanou v Praze během prvního víkendu roku 2017 příležitost zlepšit život kočkám z útulků. Už čtvrtou umísťovací výstavu těchto zvířat bude v Hostivaři organizovat „Kočičí domov Sluníčko“. Akce proběhne v Toulcově dvoře v Hostivaři v neděli 8. ledna od 11 hodin.

Zájemci o nového kamaráda do své domácnosti budou mít možnost přímo na místě si v charitativních krámcích rovnou koupit nezbytně nutné potřeby pro chování kočky. Návštěvníci se ale mohou těšit také na další program.

Výstavu navštíví také Český klub majitelů prasátek chovaných v domácnosti. Ti zde představí štětinatou slečnu a vysvětlí pozitiva i úskalí chovu těchto zvířat. Zástupci organizace „Nekupuj – Adoptuj“ se budou věnovat tématu množíren.

Umísťovací výstava koček proběhla v Praze loni také v Botanické zahradě Univerzity Karlovy.
Autor: Dana Javůrková

Organizátoři akce myslí také na ty nejmenší, na výstavě na ně proto budou čekat různé soutěže o ceny. V Toulcově dvoře během události zakotví také veterinární poradna, kde si lidé budou moci nechat očipovat zvíře za zvýhodněnou cenu.

Kočičí domov Sluníčko zve všechny příznivce domácích mazlíčků novou pranostikou: „V lednu plný pytel koček míti, po celý rok spokojený býti!“