Akce v Praze konala už po osmnácté. „Na výstavě jsme měli celkem 102 koček, do nových domovů se umístilo 43 zvířat,“ uvádí organizátorka události Petra Soběslavská.

Podle jejích informací si zájemci domů brali spíš koťata do půl roku věku než dospělé kočky.

Do areálu botanické zahrady dorazily stovky lidí. „Navštívilo nás 550 platících návštěvníků s dětmi, dohromady tedy kolem 700 účastníků. Lidi tato akce vždy zajímá,“ prozradila Soběslavská.

Botanická zahrada UK hostila v Praze umisťovací výstavu koček z útulků.
Autor: Dana Javůrková

Také jednotlivé kočičí útulky, které se akce v Praze účastnily, si podle organizátorky výstavu pochvalovaly. „Měli jsme tu útulky ze Středočeského kraje, například Mělník nebo Mochov, ale také z Roudnice nad Labem. Celkem se jich účastnilo sedm,“ vysvětlila.

Jak můžete pomoci?

Možnost pomáhat potřebným zvířátkům existuje podle Petry Soběslavské celoročně, a není tedy potřeba čekat pouze na jednotlivé výstavy. Lidé mohou posílat finanční dary na účet, kočičkám je také možné přinést krmení.

Jsme rádi za každé umístění kočičky do nového domova. Je možné se také na zvířata přijít podívat. V tom případě je ale nutné nejprve zavolat, protože naše prostory jsou v soukromém objektu na pražském Smíchově,“ říká Soběslavská.

Další podobné akce se připravují na přelomu roku. Před Vánoci chystá sdružení dny otevřených dveří, přesný časový harmonogram ale v současnosti není jasně určený. Je proto nejjednodušší sledovat internetové stránky organizace, kde se zájemci vše včas dozví.

Další umisťovací akce v prosinci a lednu

Hned 3. prosince pak bude Občanské sdružení na ochranu zvířat Podbrdsko v Praze organizovat další umisťovací výstavu koček v kavárně U Chlupatýho ducha v Konviktské ulici.

Na začátku příštího roku, 8. ledna, proběhne umisťovací výstava koček a koťat v Toulcově dvoře v pražské Hostivaři.

Podívejte se, jak to v botanické zahradě vypadalo:

Fotogalerie
14 fotografií