ONLINE CHAT
Jak vnímáte změny, které začnou platit podle zákona 56/2001(Martas)
Foto
Dosavadní legislativní úprava s sebou nesla mnohá omezení, která lidem i obchodníkům komplikovala život. Jestliže se třeba prodávající s kupujícím dohodli na převodu na plnou moc a kupující na sebe vozidlo nepřevedl v zákonné lhůtě, hrozil citelný finanční postih i prodávajícímu, i když s tímto stavem v podstatě nemohl nic udělat. Takže změny pochopitelně vítáme.
Ktere nejdrazsi auto prodavate a co ste prodali za nejvic za celou dobu existence?(cvokr)
Foto
Nejdražší vůz jsme prodali loni a byl to Mercedes-Benz G500 Cabrio z limitované Final Edition 200 z roku 2013 za 6 300 000 korun. V současnosti je nejdražším automobilem v naší nabídce Porsche 911 3.4 Carrera za 2 000 000 korun.
Jak probiha vykup u zakazznika a ne na pobocce. Prijde mi to jako zajimava sluzba. Kdo to vyuziva?(kamermajerova)
Foto
Výkup v terénu tvoří 25 % celkově vykoupených automobilů. Služby využívají ze 70% firmy, ale nejsou vyjímkou ani manažeři či matky v domácnosti. Zákazník, který se rozhodne pro prodej automobilu mimo naši pobočku, se nejprve domluví s operátorem na naší bezplatné lince 800 110 800, kde si s operátorem domluvíte termín a místo výkupu. Výkupčí ve sjednanou dobu přijede, auto během několika minut prohlédne a ocení, a pokud s cenou budete souhlasit, rovnou se vyřídí nezbytné dokumenty i vyplacení smluvené částky, a to v hotovosti, vkladem na účet i on-line převodem. Takto vozy vykupujeme každý den od 6:00 do 22:00, a to nejen v rámci České republiky.
Zdravim, mel bych zajem u vas pracovat. Jak to udelat? Dekuji. Honza Persan(Honza)
Foto
Dobrý den, těší mě Váš zájem. Aktuálně nabízíme 81 volných pozic napříč různými obory po celé republice, které si můžete prohlédnout na aaaauto.cz/kariera. Váš životopis můžete také poslat přímo našim personalistkám na nabor@aaaauto.cz
Vcera jsem na pobocce v Praze zahlidl upoutavku na detsky den, ale moc jsem nevnimal, kde a co tam bude. Prosím o upresneni, Děkuji, Vaclav Hron(Vaclav Hron)
Foto
Dobrý den, Dětský den proběhne již tuto neděli 28.5. od 12:00 do 17:00. Na děti se těší herci Václav Vydra, Veronika Žilková a Martin Kraus a také fotbalové hvězdy v čele s Václavem Kadlecem. Připravena bude dětská diskotéka, kreativní dílničky, soutěže, skákací hrad, zmrzlina, grilování, simulátor nárazu i Minikoníci. Kompletní program najdete zde - https://www.aaaauto.cz/cz/detsky-den-aaa-auto/text.html?id=1480
co za auta je ted nejvic v kurzu(zlatan)
Foto
S blížícím se létem tradičně roste poptávka po kabrioletech, ale i po prostorných a bezpečných rodinných automobilech jako Škoda Octavia a Fabia, VW Passat či Ford Mondeo.
Kupuje clovek pri porizeni si rodiny najednou jina auta nez predtim?(chlapik)
Foto
Pro každého se s narozením dítěte změní život od základů, a pak i ti nejotrlejší začnou více než na image dbát na bezpečí a praktičnost. Z tohoto důvodu také rodiče častěji volí bezpečné automobily jako jsou verze kombi, MPV a SUV. Důležitou výbavou automobilu je pak tzv. ISOFIX, který byl vyvinutý výrobci automobilů pro zvýšení bezpečnosti, a jde ruku v ruce se zvýšenou poptávkou po kvalitních autosedačkách. Roste také popularita zánovních automobilů, které zákazníkům nabízí výraznou úsporu oproti novým automobilům, ale zároveň jistotu jako u nového auta.
Jake bezpecnosti prvky jsou nyni v kurzu? Diky(anna frankova)
Foto
Nejžádanější jsou dlouhodobě ESP, ukotvení dětských sedaček ISOFIX a co možná největší počet airbagů. Nelze ovšem zapomínat na fakt, že základním bezpečnostním prvkem je u každého auta jeho výborný technický stav – počínaje správným nahuštěním pneumatik a konče zkontrolovaným podvozkem, brzdami a ostatními důležitými součástmi vozidla.
za kolik si u vas porizuji auta pri splatkovani? Jaky je pomer platby v hotovosti a na uver?(genius)
Foto
Díky tomu, že si Češi stále častěji vybírají pohodlnější, bezpečnější, luxusnější a tedy i dražší vozy, roste i průměrná cena financovaných ojetin. Zatímco v roce 2010 činila průměrná částka auta na splátky 150 000 Kč, o rok později byla částka již o deset tisíc vyšší a v roce 2016 se vyšplhala až na 210 000 Kč. U Mototechny, jež klientům zprostředkovává ještě o třídu luxusnější vozy, je tento trend mnohem markantnější. Jen za pouhé tři roky došlo k nárůstu průměrné ceny z 250 tisíc na 360 tisíc korun. Změnil se i trend u akontace. V roce 2010 zaplatili zákazníci 30% ze svého, zatímco loni byla akontace pouze 24 % z ceny vozu.
pokud byste srovnavala financovani ted a ored par lety, tak jak se to zmenilo. Dekuju(quido)
Foto
Dobry den, kdyz si u vas vyberu auto, jake moznosti financovani mi nabidnete. Vim, ze to umite a tak mi to prijde jednodussi nez obihat banky. Dekuji za vasi odpovel. Ladislav(ladislav)
Foto
Dobrý den, našim zákazníků nabízíme komplexní služby, proto si u nás můžete automobil nejen vybrat, ale vyřešit i financování. Spolupracujeme se čtyřmi největšími finančními společnostmi a díky velkému zájmu ze strany zákazníků, dokážeme také nabídnout výhodné podmínky.
Nedavno jsem si vybiral auto u vas v Mototechne a prekvapil me rozdil aut oproti novym. Auto jsem si vybral, ale chtel bych vedet, jak "obhajujete" ojetiny oproti novym. Dekuji(bravec)
Foto
Těší mě, že jste si svůj další automobil vybral právě u nás. Značka Mototechna se specializuje na zánovní automobily, které jsou nejen o 30 až 40 % levnější než vozy nové, ale navíc jsou u nás hned dostupné, nabízíme velké množství značek a modelů. Auta z Mototechny mají navíc většinou ještě záruku od výrobce. Za pouhé tři roky se podíl na prodeji zánovních vozů zvýšil více než dvojnásobně.
Co se prodava ve srovnani s nami v Polsku ci madarsku?(klaun)
Foto
Češi kupují nejsilnější vozy, Slováci auta s motory s nejnižším objemem, Poláci dávají jako jediní přednost stříbrné barvě vozu a Maďaři se spíše vyhýbají dieselům. Zatímco v ČR je nejoblíbenější Škoda Octavia, na Slovensku Škoda Fabia, v Maďarsku Opel Astra a v Polsku Ford Focus. Ve všech čtyřech zemích, kde aktuálně působíme, vede provedení hatchback.
Jak to je s tim vasim druhym mistem European Business Awards? Moc vam k takovemu uspechu blahopreji!(trewy)
Foto
Děkujeme. Umístění na prvních příčkách v celoevropské soutěži European Business Awards je pro nás velikou poctou, a to zvláště proto, že nešlo pouze o volbu poroty, ale o ocenění široké veřejnosti. AAA AUTO funguje již 25 let a za tu dobu jsme obsloužili 1,9 milionů zákazníků. Máme přes čtyřicet poboček ve čtyřech evropských zemích a ročně prodáme na 70 000 automobilů.
Jak moc se zmenil prodej ojetych aut od devadesatek? diky(lovan)
Foto
Na začátku 90. let nastal boom všeobecného podnikání a rozšířil se obchod s ojetými automobily prostřednictvím autobazarů. Největší poptávka byla po revoluci po zahraničních automobilech, a to jakýchkoliv, protože domácí trh toho příliš nenabízel. V té době byla pro zájemce důležitá prakticky jen značka bez ohledu na stáří a stav vozu. Nyní zákazníci upřednostňují mladší vozy a hledí hlavně na jejich vyšší bezpečnostní standardy a komfortní doplňkovou výbavu.
Kdyz byste mohla vybrat jeden jediny automobil, ktery ste letos prodali, co byste vypichla. A jaky nejzajimavejsi model mate nyni v nabidce?(fuetrz)
Foto
Asi nejzajímavějším vozem, který jsme v Áčkách letos prodali, byl hybridní Fiskar Karma za 1 200 000 Kč. Pokud jde o aktuální nabídku tak bych s ohledem na letní sezónu vybrala například Porsche 911 3.4 Carrera z roku 2012, které pořídíte za dva miliony.
Ktere hybridy se nejlepe prodavaji?(hiert)
Foto
Téměř polovina hybridů je ve verzi SUV, další příčky pak patří hatchbackům a kombíkům. Nejoblíbenější značkou u hybridů je Toyota s modely Yaris a Auris. Další oblíbené značky jsou Lexus a Honda.
Jak se u vas prodavaji hybridy?(hiert)
Foto
I když stále dominují benzínové a naftové motory, evidujeme značný zájem o hybridní automobily. Letos jsme za necelých 5 měsíců prodali již stejně automobilů jako za celý rok 2015 a za pět let je nárůst dvanáctinásobný.
Dobry den - jak hodnotite prodeje mladoboleslavske pobocky po prvnich tydnech. Zajima me, jestli v konkutŕenci se skodou slo o dobry tah. Dekuji. Petr Nohac(petr nohac)
Foto
Dobrý den, tomu, že je otevření pobočky správným tahem, jsme věřili od samotného začátku a první prodejní čísla to jen potvrzují. Za první dva týdny jsme v průměru prodali denně čtyři automobily a postupně zájem roste.
Docela me prekvapilo, ze jste si otevreli pobocku v Boleslavi. Budete tam nabizet hlavne skodovky, nebo se naopak zamerite na uplne jine znacky?(polinn)
Foto
Ano, v květnu jsme otevřeli novou pobočku v Mladé Boleslavi. Určitě v ní nebudeme nabízet jen Škodovky, přestože jde o typickou značku v této lokalitě. Hodně lidí se chce odlišit, proto poptává i vozy od jiných výrobců, což se ukazuje i na prvních prodejních výsledcích.
Dobry den, patri stale mezi nejprodavanejsi vozy Skoda octavia, nebo doslo letos k nejake zmene? Dik, Patrik(patrik)
Foto
Dobrý den, Škoda Octavia patří celoročně k nejprodávanějším vozům v naší nabídce a ani letos se na tom nic nemění. Přesto s blížící se letní sezónou dochází ke změně v trendech. Roste poptávka po kabrioletech a také po vozech kategorie SUV a MPV.
Tipujete, ze se posilovani koruny odrazi i na cenach aut ze zapadnich zemi? Donedavna to bylo nevyhodne, ale ted bychom se mohli vratit do doby pred. Dekuji za odpoved.(SIMONEK)
Foto
Popravdě zatím nepředpokládáme, že by posilující koruna ovlivnila cenovou úroveň ojetých vozů dovážených ze zahraničí. Očekáváme, že na sílící koruně vydělají hlavně dovozci ojetin, kteří zvýší svou marži. Západní Evropy se k nám dovážejí především velmi staré automobily, což se jen tak nezmění, a to i přesto, že na českém trhu je největší poptávka po zánovních vozech. Na dovozu aut z Německa se může negativně projevit i nejnovější studie německého autoklubu ADAC, který zjistil, že u každého třetího ojetého vozu dochází ke stáčení tachometru.
Zdravim vas. Loni jsme s detmi u vas kupovali auto a poradali jste akci pro deti. Neplanujete to letos zopakovat? Bydlime kousek a bylo to u vas moc fajn. dekuji, Panek(PANEK)
Foto
Dobrý den, mám radost, že se vám loňský ročník líbil. Už jsme z toho udělali jakousi tradici a i letos se tak můžete těšit na zábavné odpoledne. Tentokrát již tuto neděli 28.5.od 12:00 do 17:00. Těšit se můžete na dětskou diskotéku, skákací hrad, kreativní dílničku, fotbalovou školičku s Václavem Kadlecem, autogramiádu fotbalových i hereckých osobnosti, soutěže či simulátor nárazu. Dětský den se uskuteční i na naší nové pobočce v Mladé Boleslavi, kde bude již v sobotu 27.5. od 11:00 do 18:00.
Tušíte kolik vozů dovezených z Německa bývá stočených?(marvin)
Foto
Zdravím Vás. Určitě často zaslechnete, že lidé budou říkat, že ke stáčení tachometrů v Německu nedochází, když je tato činnost u našich západních sousedů trestná. Nicméně naše zkušenosti hovoří o opaku a nyní to potvrdil i německý ADAC. Většina stočených vozů se z Německa exportuje směrem na východ a podle našich odhadů jich je mezi importy do České republiky až devadesát procent.
Zajimaly by me dovozy aut z Nemecka, pprotoze se tvrdí, ze jsou ve skvelem stavu a bez manipulace s tachometrem diky prisnemu kontrolniho systemu. Jak to vidite vy?(dotaz)
Foto
Nestočené tachometry jsou častým argumentem pro dovozové automobily. Nedávno zveřejnil nemecký automobilový klub ADAC výsledky průzkumu, jak se změnilo padělání stavu tachometru od zavedení zavedení trestnosti manipulace s tachometrem po dvanácti letech. Výsledky průzkumu jsou alarmující. Podle policejních statistik je v Německu takto stočené každé třetí prodané auto.
Casto se o vas pise, ze otvirate pobocky ve svete, ale proc uz ne tady v CR?(frajet)
Foto
V České republice provozujeme aktuálně 22 poboček, to znamená, že máme v každém kraji alespoň jednu. Nicméně nerozšiřujeme síť pouze mimo republiku a koncem dubna jsme po třech letech otevřeli nové autocentrum v Mladé Boleslavi. Nachází v atraktivní lokalitě a nabízí na ploše 4300 čtverečních metrů na 200 automobilů, o zákazníky se stará 20 zaměstnanců. Pobočka sídlí na adrese Boleslavská 1042 a má otevřeno od pondělí do neděle od 9:00 do 21:00.
Zdravím vás, uvažuji o koupi vozidla. Poradíte, kdy je to nejlepší - jestli třeba nepůjdou ceny ke konci roku dolů?(boran)
Foto
Dobrý den, vývoj cen ovlivňuje řada faktorů a neočekáváme, že by během letošního roku mělo dojít ke snížení cen. Proto bych vám doporučovala sledovat spíše akce, které máme (aktuálně u nás například probíhá "slevové šílenství") a díky kterým můžete ušetřit významnou částku.
Dobrý den, četl jsem, že se bude měnit formát první ligy. Co na to jako její významný partner říkáte?(HANKLK)
Foto
Dobrý den, my jsme odborníci na auta a byť jsme významným partnerem ePojištění.cz ligy, tak si netroufám hodnotit nový formát. Jsem ale přesvědčena, i s ohledem na znalost vedení ligové asociace, že vybrali ten nejlepší formát, který nejen zvýší diváckou atraktivitu ligy, ale i konkurenceschopnost českých klubů v zahraničí.
Paní Topolová, zdravím. Někde jsem zaslechla, že jste nedávno oslavili 25. výročí fungování firmy. Dá se spočítat, kolik jste za tuto dobu obsloužili zákazníků? Alespoň přibližně? Vanessa, Benešov(nesss)
Foto
Dobrý den, ano, určitě. Za 25 let na trhu jsme obsloužili více než 1,9 milionu zákazníků. Velmi brzy očekáváme dvoumiliontého zákazníka a určitě pro něj připravujeme nějakou odměnu.
Příjemý den, paní ředitelko. Zvažuju koupi ojetého auta a pořád váhám jestli od nás nebo z Německa. Bojím se hodně, že to dovezené bude stočené. Dá se třeba nějak zjistit, o kolik bych zaplatil víc, kdybych měl smůlu a na takové zrovna narazil? Dalibor, přerov(Dalibor komarek)
Foto
Dobrý den pane Komárku, pokud budu citovat německý autoklub ADAC, tak stočení počtu najetých kilometrů ilegálním způsobem v průměru zvýší hodnotu vozu o 3000 EUR. To znamená, že v samotném Německu se jedná o roční ztrátu ve výši téměř šest miliard EUR. Nejvíce na to doplácejí lidé, kteří kupují ojetý vůz od soukromého inzerenta. Tam jsou záruky absolutně minimální.
Zdravím paní Topolová. Jak je to prosím s oblibou konkrétních značek po celé České republice? Vím, že nejvíce kupujou lidi škodovky, volkswágeny a snad Fordy. Je ale v top 10 v jednotlivých krajích i nějaká méně obvyklá značka? Díky Stanislav Zeman, Písek(Stanislav Zeman)
Foto
Dobrý den, je to tak. Značky Škoda, VW a Ford jsou dlouhodobě nejvyhledávanější. Do TOP 10 se ale dostaly i méně obvyklé značky. Za rok 2016 to byl například Fiat (10. místo v Jihočeském a Královehradeckém kraji), Seat (10. místo v Plzeňském kraji) a v Moravskoslezském kraji obsadil desátou příčku Chevrolet.
Pěkný den, paní ředitelko, existují nějaké rozdíly v oblibě ojetých automobilů podle krajů? Že třeba na Moravě jsou vyhledávanější kombíky a v Praze sedany? Nebo je to tak nejak stejně? (Tomáš Loucký, Dobříš)
Foto
Dobrý den, nedávno jsme uveřejňovali právě takové statistiky za celý loňský rok. Pokud Vás zajímají právě karoserie, tak nejvyšší oblibu hatchbacků v celé ČR zaznamenal Zlínský kraj. Tam se pro jeho nákup rozhodlo 40 % zákazníků. Kombíky nejvíce kupují lidé v Ústeckém kraji (33 %). Vozy SUV jsou nejvyhledávanější v Praze, kde si tyto automobily pořídilo 13 % zákazníků.