Zatím tedy není nikdo, kdo by nazdobil Václavské náměstí, Masarykovo, Smetanovo a Dvořákovo nábřeží ani ulice Pařížská, Na Františku, 17. Listopadu, Křižovnická a Platnéřská. Právě tyto nechává nasvětlovat magistrát, ostatní si zdobí městské části samy.

Jak plánuje magistrát situaci řešit, zatím není jasné. „Vzhledem k tomu, že se do veřejné zakázky na zajištění vánočního osvětlení ve stanovené lhůtě nepřihlásil žádný uchazeč, musela být výzva k předložení cenové nabídky zrušena. Dalším postupem se budeme zabývat,“ sdělil jen mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Času ale moc nezbývá. Začít zdobit se mají náměstí a ulice už za necelý měsíc.

O výzdobách ostatních ulic si rozhodují samy městské části. A například v Praze 1 vybrali firmu už začátkem října. „Za osvětlení letos zaplatíme 750 tisíc korun. A příští rok plánujeme tuto částku ještě navýšit,“ sdělil radní Prahy 1 Tomáš Macháček (TOP 09).

Kde teď v Praze stojí prostitutky? Víte, že v metropoli můžete třídit olej? A v Pařížské vyrostl outlet! Podívejte se na aktuální díl zpravodajské show Matěje Smlsala Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Kam zmizely holky z Perlovky? Víme, kde se v Praze šlape! A outlet v luxusní Pařížské. Matěj Smlsal, Matěj Šrám. Náhledové foto: Karel Šanda / Empresa Media / Profimedia