Ve čtvrtek má o vzniku nové společnosti Pražská teplárenská Real Estate jednat vedení hlavního města. V materiálu, který údajně předloží radní pro majetek Michal Hašek (ANO) a na nějž se LN odvolávají, je Kleslová vedena jako člen představenstva nové společnosti. Z jejího vyjádření ale vyplývá opak.

Dne 10. 9. jsem představenstvu Pražské teplárenské dle zákona o korporacích oznámila, že z osobních důvodů nechci a nebudu působit v představenstvu této společnosti," napsala Blesku Kleslová.

Překvapilo mě to ze dvou důvodů. Prvním je kritika ze strany médií na adresu hnutí ANO v Praze za návrat starých pořádků, kdy byl management městských firem prošpikován politiky. Druhým je program našeho hnutí, který se vymezoval vůči kumulování funkcí," reagovala na původní zprávu primátorka Prahy Adriana Krnáčová.

Kleslová označila zprávu o jejím angažmá za nepravdivou. „Je pro mne nepochopitelné, že se v jednom z největších českých deníků objevila neověřená informace," uvedla Kleslová.

Lidové noviny, které zprávu uveřejnily, patří mediální skupině Mafra z koncernu společnosti Agrofert. Jejím majitelem je předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

LN dál uvedly, že pod nově vzniklou společnost Pražská teplárenská Real Estate by mělo být vyčleněno deset společností nepodléhajících regulaci v oblasti teplárenství. Tyto firmy prý mají hodnotu bezmála miliardu korun.