Jindřiška ve středu odpoledne utekla z domu a chtěla skoncovat se životem. „Ztratila se. Bylo po ní dokonce na několik hodin vyhlášeno policejní pátrání,“ uvedl zdroj Blesku. Poté co byla nalezena, odvezli holčičku záchranáři do nemocnice.

Bližší informace o jejím stavu ale odmítli uvést. „Mohu pouze potvrdit, že jsme ve středu po 19. hodině v Praze 5 zasahovali. Vzhledem k tomu, že je pacient nezletilý, nebudeme ale sdělovat bližší informace,“ okomentovala to mluvčí záchranky Jiřina Ernestová.

Údajně se chtěla oběsit. Policie odmítla věc po dotazu Blesku jakkoli komentovat. Nejprve se spekulovalo o šikaně ve škole, což však bylo později jako motiv vyloučeno. Jak moc musela být holčička zoufalá, když se rozhodla sáhnout si na život, jsme se zeptali dětské psycholožky Aleny Uváčikové.

"Devět let už je věk, kdy je dítě schopno si uvědomit konečnost smrti, ale dívka musela být skutečně velmi zoufalá, když chtěla umřít," uvedla psycholožka. "Děti dnes všeobecně nejsou v dobrém psychickém stavu, nefunguje dostatečně citové zázemí v rodinách, a když děti nemají dobrou oporu v rodině, může dojít u citlivějších dětí k takovýmto hrozným věcem."
Psycholožka prozradila, že dnes podobné věci nejsou ojedinělé: "Hodně dětí v současné době myslí na smrt, říkají 'bylo by lepší, kdybych nežil, kdybych nebyl'. Aby však 9leté dítě skutečně přistoupilo k realizaci suicidia (sebevraždy), tak muselo situaci, ve které se ocitlo, brát skutečně velmi úkorně."
"V tomto případě je nutné, aby rodiče vyhledali odbornou pomoc, mohl by to totiž být jen první pokus, v každém případě je to volání o pomoc," doplnila psycholožka.