Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Slovensko: Adélka nemá občanku, ale už čeká dítě. Otec je ještě mladší

Školačka Adéla čeká dítě se 13letým klukem.
Školačka Adéla čeká dítě se 13letým klukem.  (Autor: Shutterstock.com)
Autor: Čas.sk - 
9. dubna 2015
09:01

Ještě nemá ani občanku, tudíž je z hlediska sexu zákonem chráněná, přesto ve 14 letech slovenská školačka Adéla už 6 měsíců čeká dítě. Kvůli rizikovému těhotenství skončila v nemocnici. Tatínkem dítěte se stane ještě mladší chlapec. Je mu teprve 13!

Už statistiky jsou poněkud překvapivé. Na sousedním, křesťanskou vírou mnohem sešněrovanějším Slovensku ročně dítě porodí asi 40 dívek mladších 14 let. A jejich případy pokaždé znovu překvapí. Stejně jako těhotenství školačky Adély z příhraniční Senice, která přišla do jiného stavu se 13letým klukem.

Kvůli komplikacím musela být Adéla převezena do nemocnice. „Protože jde o nezletilou osobu, nahlásili jsme případ i příslušnému sociálnímu orgánu,“ řekla Novému Času mluvčí bratislavské univerzitní nemocnice. Dívka je podle ní ve stabilizovaném stavu a zůstává na specializovaném pracovišti.

Podle gynekologa Petra Krajkoviča to rozhodně není ideální věk na početí dítěte, nezpůsobí to však ani žádnou zdravotní katastrofu. „Vždy je lepší počkat nejméně do 17-18 let, aby byly pohlavní orgány, břicho i děloha větší,“ vysvětlil lékař.

Do případu se zapojila už i policie, která vyslechla všechny zúčastněné. Bude ale zřejmě odložený kvůli nízkému věku otce.

Adéla bydlí jen se svou matkou a mladší sestrou ve startovacích bytech v Senici. Podle sousedů s nimi donedávna žil i otec, ale rodinu zřejmě opustil. Od léta se prý Adéla vídala se dvěma kluky a chodila s nimi často ven. No a jeden z nich se teď brzy stane otcem, i když by věkem mohl být jen o něco starší brácha miminka, než je běžné…

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pelagie ( 9. dubna 2015 17:53 )

bydlí ve startovacích bytech ..... no to tedy vystartovala do životas pěkným dárečkem ...

verasum ( 9. dubna 2015 17:02 )

To jim opravdu jde,ale aby se učili a mohli jít pracovat,to je ani nenapdne,banda jedna....

salto ( 9. dubna 2015 16:43 )

Toto etnikum tvrdí, jak se jí vejde malíček do nosu, může jít na brus

.zkratik ( 9. dubna 2015 14:27 )

v tomhle bydlej cikáni?Nejni to škoda??? http://www.cas.sk/clanok/313248/skolacka-adela-lezi-v-nemocnici-s-rizikovym-tehotenstvom-nema-es te-ani-obciansky-sokujucejsi-je-uz-iba-vek-otca.html

hofihofi ( 9. dubna 2015 14:13 )

Jake etnikum? A vzals jsi to kde:

Zobrazit celou diskusi