Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nehoda na trati: Na Slovensku vykolejil český rychlík!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto od čtenáře)
Autor: ČTK - 
16. března 2015
21:16

Na hlavním bratislavském nádraží dnes večer vykolejila souprava českého železničního dopravce RegioJet. Nehoda se stala při posunu, ve vlaku v té době nebyli žádní cestující.

Nikdo z personálu nebyl zraněn, příčiny nehody zatím nejsou známé. RegioJet, který musel odřeknout svůj večerní rychlík do Košic, na svém webu nevyloučil možnou závadu na výhybce.

Při posunu soupravy vyjelo z kolejí několik vagonů. Provoz na nádraží nehoda podle slovenské společnosti ŽSR, která spravuje železniční infrastrukturu, zkomplikovala jen málo, napsala agentura TASR.

ŽSR nechtěla o příčinách spekulovat, rovněž ani neuvedla škodu, která na trati i vagonech vznikla. Společnost RegioJet nicméně naznačila, že důvodem mohla být porucha na kolejích. „Podle předběžných informací mohla vykolejení způsobit porucha na výhybce, přesnou příčinu však určí až samotné vyšetřování,“ uvedla firma na svém webu.

RegioJet na Slovensku na objednávku státu provozuje od roku 2012 osobní vlaky mezi Bratislavou a Komárnem. Loni v prosinci pak firma na vlastní komerční riziko spustila dálkové vlaky z Bratislavy přes Žilinu do Košic.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi