Mířil na taxíka, když mu nedaleko Karlova náměstí nabídla neznámá slečna sexuální služby. „Sahala mi na kapsu. Odehnal jsem ji, ale oslovila mě druhá,“ vzpomíná mladík.

Už bral za dveře taxíku, když ho doběhl chlap, byl to Rumun, a auto zabouchl. „Taxikář ujel. Přeběhl jsem k druhému. I ten ujel. Asi měli strach,“ vypráví David. Muž šel stále za ním.

„Dal mi pěstí do nosu. Šel jsem k zemi. Schytal jsem dalších asi šest ran, kopal do mě. Z nosu mi stříkal gejzír krve,“ líčí útok přepadený. Když surovec odcházel, zjistil otřesený David, že mu vzal telefon v hodnotě několika desítek tisíc korun.

Rozběhl se za ním. „Lidi kolem jsem prosil, ať zavolají policii. Nemuseli se do ničeho plést, stačilo jen vytočit 158 a mohli jít klidně dál. Neudělali to. Byl to pocit absolutní bezmoci,“ dodává.

Pak naskočili do tramvaje. „Zase jsem prosil lidi, ať někdo zavolá policii. Říkali mi ale, jdi pryč, budu od krve,“ vzpomíná David. Nakonec mu pomohla slečna.

„S tím zlodějem začala komunikovat a navrhla, ať vystoupíme. Asi se zalekl i dvou mužů, kteří byli s ní, a poslechl,“ líčí David. Zloděje nakonec přesvědčila, aby mu telefon vrátil.

Muži, co ji provázeli, přivolali policii. Tím více než hodinový krvavý maraton skončil. Útočník (31) je ve vazbě. „Je podezřelý z loupeže. Hrozí mu až desetiletý trest,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková.

Fotogalerie
5 fotografií