1. Na jeden půllitrový koktejl potřebujete 2 dcl plnotučného mléka, 10 jahod (mimo sezonu jahodový džem) a kopeček vanilkové zmrzliny...

2....pokud se rozhodnete připravit koktejl z čerstvých jahod, rozmixujte je společně s mlékem a zmrzlinou...

3...poté koktejl nalijte do libovolné skleničky a ozdobte například mátou.

4. Koktejl je opravdu lahodný!

Video
Video se připravuje ...

Recept na legendární jahodový koktejl z Automatu Koruna Jan Jedlička, Lucie Bryndová

Vzpomínky čtenářů Blesku

Páreček je volný?

Jiřina Moringlová vzpomíná i na úskalí Koruny. „Když jste si postavili na stolek jídlo a vraceli se kousek k pultu pro pití, stávalo se, že rychlý somrák už vám vaše jídlo jedl. Jednou se nám to s manželem stalo také. Muž u našeho jídla jen omluvně řekl: Já jsem myslel, že páreček je už volný,“ píše.

Na střídačku sladké slané!

„Bydlela jsem na Malé Straně a jít s kamarádkou Hankou do Koruny, to bylo NĚCO! Ideální bylo střídat sladké (jahody se šlehačkou, jahodový koktejl...) a slané (chlebíčky, vepřenky, bramboráky, topinky...)!“ píše Eva Kudláčková.

Ach, ty vajíčkové chlebíčky!

Příběh o Automatu Koruna předává další generaci čtenářka Blesku, Slovenka Emília Šantová. „Do Koruny som chodila ako študentka a doteraz som na ňu nezabudla! Teraz o Korune rozprávam synovi a veľmi ma potešilo, že ju chcú obnoviť. Najviac mi chutili vajíčkové chlebíčky,“ nostalgicky píše.

Stravovací orgie!

Pan Miroslav (79) zavzpomínal, jak chodil do Automatu Koruna na obědy a svačiny. „Účastnil jsem se stravovacích orgií v legendárním Automatu Koruna. Pracoval jsem v té době přímo v budově. Dolů jsme chodili na svačiny i obědy,“ říká.