Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Blýská se na lepší časy? Kalousek: Prohibice by mohla skončit během několika dnů

Autor: ČTK, red - 
18. září 2012
17:02

Během několika následujících dnů se možná začne znovu prodávat tvrdý alkohol. Plánem vlády totiž je uvolnit prodej toho bezpečného. Vláda bude o téhle věci jednat ve středu.

"Snahou vlády je co nejrychleji začít uvolňovat bezpečný alkohol. Pokud možno v řádu dnů, nikoliv v řádu týdnů," řekl ČTK ministr financí Miroslav Kalousek. Konkrétní termín ani konkrétní způsob, jak by měl být od pátku zakázaný prodej lihovin obnoven, ale neuvedl. "Podrobnější informace po zasedání vlády ve středu," poznamenal pouze.

Od pátku platí v ČR úplný zákaz více než dvacetiprocentního alkoholu. Série otrav metanolem už má přes dvacet obětí, desítky lidí jsou v nemocnici. Rozsáhlé policejní razie a kontroly objevily barely s nebezpečným alkoholem, několik stáčíren a zatčeni už byli někteří distributoři.

Na zákaz si ale stěžují výrobci i prodejci, kteří už nyní sčítají své ztráty.

stanislavhahn ( 19. září 2012 09:05 )

Kalousku? delirium tremens? To je hrůza co?

mathony ( 19. září 2012 08:32 )

už mu dochází zásoby tak to potřebuje dopnit

stanislavhahn ( 19. září 2012 07:32 )

Apstinenční problémy některych ve vládě jsou už viditelné.

donchicho ( 19. září 2012 01:03 )

UZ ABY TA CESKA PRAVICE PRINEJMENSIM POCHCIPALA.... SLUSNI LIDE BY SI ODDECHLI

bome ( 18. září 2012 23:46 )

Ja jsem zil v cesku za komousu a par let potom a muzu Vam rict ze za komousu byli lide daleko lepsi, pomahali si nezavideli si tolik, bude muset vymrit nekolikgeneraci nez se tendle ksindl vypleni. To co ted dospiva v cesku za mladez me uprime desi, kradou , nemakaj,fetujou,chlastaj,nemaji uctu k cesku, ke stari,nic jim nerikaji ceske dejiny ve skole je uci o holocaustu a Havlovi, uplne me leze mraz po zadech kdyz to pisu jeste ze tam nemusim zit a moje deti take ne.

Zobrazit celou diskusi