Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Češi se bouří: K prohibici dokopal Hegera až otrávený Pražák!

Lidí spojují vyhlášení prohibice a přijetí otráveného muže (30) do nemocnice Na Františku.
Lidí spojují vyhlášení prohibice a přijetí otráveného muže (30) do nemocnice Na Františku.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: red - 
15. září 2012
17:50

Od pátečních 19 hodin je v Česku vyhlášena částečná prohibice. Týká se veškerého chlastu s obsahem akoholu 20 % včetně a výš. Lidé si ale stěžují, že vláda prohibici vyhlásila až poté, co se objevil první otrávený Pražák!

Lidé si v internetových diskuzích, především na Facebookovém profilu Blesk.cz, stěžují, že vláda, konkrétně ministr zdravotnictví Leoš Heger, přistoupila k tomuto razantnímu kroku chvíli poté, co pražská nemocnice Na Františku přijala v pátek odpoledne muže (30), který si stěžoval na zhoršené vidění a bolesti břicha. Zřejmě až tenhle případ Hegera donutil k vyhlášení prohibice, i přes 19 mrtvých po celé republice. Třicetiletý muž nyní leží ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí.

"A co naše vláda udělá se vším tím alkoholem? Všechen ho zničí a nebo snad prověří? Hloupost! Nepiju tvrdý alkohol, ale tohle je naprostá pitomost, která pouze nahrává černému trhu. Dost zarážejíci je, že prohibici byla vyhlášena až v okamžiku, kdy zemřel první Pražák," narážela na problém otráveného muže (30), kterého přijala pražská nemocnice Na Františku, Dana J.

"Ta prohibice je jen a jen kvůli tomu, že se ministři, senátoři a poslanci v Praze začali bát, že se to svinstvo jedovaté blíží k nim," narazila na souvislosti Anna S.

"Objevil se první případ v Praze... A už je tu prohibice," komentuje na Facebooku zákaz Radim B.

"Dokud se to neobjevilo v Praze, tak bylo vše v poho, že?" ptá se Jirka G.

"No, Heger to vyhlásil proto, protože umřel první Pražák a alkohol se objevil v Praze. Tak to řekl v 19 hodin. Takže pokud by neumřel Pražák, asi by to nebylo tak žhavé," spojuje případ otráveného muže (30) s vyhlášení prohibice Libor S.

Myslíte si také, že ministra Hegera k prohibici vyburcoval právě případ muže (30), kterého v pátek přijala nemocnice Na Františku?

sigenius ( 17. září 2012 09:16 )

Kdyby se to nedostalo do Prahy a Heger prohibici vyhlásil jen na Moravě, to by se teprve zvedla vlna odporu.

jida11 ( 16. září 2012 13:30 )

No a v pohraničí se na vietnamských tržnicích alkohol vesele prodává dál.NEROZUMIM CESKY

certisko ( 16. září 2012 08:28 )

To je jedno, jak se dostanou ke koratu, je jim jedno, odkud pochází. K Moravě mají asi takový vztah, tak jako já k autu - nemám řidičák.

jerry39 ( 16. září 2012 08:27 )

To je určitě z Pepikova.

certisko ( 16. září 2012 08:21 )

A Ty jsi co? Snad jsme všichni lidi, ne? Nemám ani výraz pro takové, co jsi Ty.

Zobrazit celou diskusi