Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Topolánek a Talmanová: Prchli z centra Prahy! Kvůli kmotrům?

Autor: Eva Pospíšilová - 
25. června 2013
06:00

Expremiér Mirek Topolánek (57) s manželkou Lucií Talmanovou (45) zjevně mění zajetý životní styl. U Sázavy si staví domeček za 15 milionů korun a teď se přesunuli i na novou pražskou adresu. Staré Město v centru metropole vyměnili za Bubeneč.

Nový příbytek v Praze si ale zřejmě expremiérova rodinka nekoupila. Alespoň podle katastru nemovitostí totiž v domě, který uvádí ve své nové adrese, nic nevlastní.

Dosud ovšem Topolánek s Talmanovou také nežili ve svém. Na Starém Městě měli k dispozici byt Romany Navrátilové, dcery zesnulého majitele Navatypu, tedy společnosti, která spravovala výraznou část majetku města Prahy a dostávala od něj zakázky za stovky milionů. A samozřejmě byla i spojována lobbisty a kmotry jako třeba Romanem Janouškem, či Tomášem Hrdličkou.

Co proto teď vedlo Topolánka s Talmanovou ke změně adresy? Že by konečně chtěli zakopat kmotrovskou sekyrku, aby se od kontroverzních lidí odstřihli? Topolánek na dotaz neodpověděl.

Na konci května ovšem Blesku přiznal, že si v osadě Útěchvosty společně s manželkou staví dům. „Rozpočet je cca 15 milionů, zhruba poloviny je hypotéka,“ uvedl tehdy. Topolánek s Talmanovou jsou také nově orgánech společnosti Obila, která se zabývá pronájmem nemovitostí.

itartas ( 27. června 2013 18:47 )

...však proto také do politiky všichni lezou, namastit kapsy, tučné platy, tučné odměny a tučné odstupné a o dietách ani nemluvím, tak se ani nedivím, že se tam všichni drží jak pijavice. Mirda se zahojil a teď si bude v ústraní v klidu žít. A tak to budou mít všichni, jeden po druhým, komouš nekomouš

zkzkz ( 25. června 2013 13:20 )

tuning ( 25. června 2013 11:40 )

Přes politiku k majetkům. Ostrava není Praha, tak táhnul, aby se napakoval s Dalíčkem. Kdy na ně dojde? Ti ovšem měli dost času, když nic není vyšetřeno. Chudáček se přestěhoval! Vazební věznice má nadále dost místa.

lillyli ( 25. června 2013 09:30 )

..chce se odstřihnout od kmotrů? To jistě! A čím by se živil, když ne šmelinou? Spíše na sebe nechce zbytečně upozorňovat..zloděj, gauner, atd.

terkatreperka ( 25. června 2013 09:24 )

Domeček za 15 milionů, to se jim staví!! Všeho do času!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa