Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Topol přes palubu! Z ODS ho přímo nevyhodí, chtějí mu ale zrušit místní sdružení

Takhle kluci ne: Premiérovi Nečasovi se nelíbilo zatčení lobbisty dalíka, ani kritika ze strany Topolánka
Takhle kluci ne: Premiérovi Nečasovi se nelíbilo zatčení lobbisty dalíka, ani kritika ze strany Topolánka  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao, INT - 
9. dubna 2013
10:36

Mirek Topolánek se poslední dobou nepřílši vybíravě vyjadřoval k Nečasově vládě i celé ODS, jenže kdo seje vítr, sklízí bouři. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat, Topolánkovi chtějí prý zrušit jeho místní sdružení, aby ho nemuseli potupně vyhazovat...

Již dříve se spekulovalo o tom, že Mirek Topolánek z ODS sám odejde. S čestnými předsedy to zkrátka v téhle straně moc neumí - rozkmotřili se s Klausem, poté i s "Topolem", který se pustil do kritiky současného stranického kurzu.

ODS Topolánek již dříve přirovnal k Titanicu, poté se nechal slyšet, že "strana je za bodem zvratu a nikdo není schopen změřit rychlost pádu". Podle Topolánka u lidí, kteří vždy podporovali ODS, pomíjí důvody, proč vůbec Nečasovu stranu volit. Navíc když ji řídí "virtuální premiér", který ji vede tak maximálně do záhuby...

Jenže komentáře Topolánka nezůstaly bez odezvy. Oblastní rada ODS podle serveru novinky.cz navrhla, aby výkonná rada zrušila buňku ODS Ostrava-centrum, kam je Topolánek zapsán jako člen. "Ano, je tomu tak. Nejsou-li schopni někoho vyloučit, tak mu aspoň zruší místní sdružení. Vypovídá to o stavu a vnitřních mechanismech současné ODS," potvrdil Novinkám Topolánek.

Lídr ODS Nečas přitom sklízí kritiku z různých stran. Třeba europoslanec Richard Falbr okomentoval jeho počínání takto: "To, že máme nejhorší vládu za posledních 20 let, by nemuselo nikoho překvapovat, vždyť v jejím čele stojí Nečas. A nečas je docela výstižné české slovo, popisující špatný stav věcí," napsal pro odborářský server e-sondy.

Jenže zatímco Falbr pochází z ČSSD, kritika z vlastních řad, tedy od Topolánka, patrně zabolela víc. A v ODS tak hlásí: Topol přes palubu!

"O Mirka Topolánka v žádném případě nejde. Vůbec to není téma. My máme v ODS princip, že na jeden městský obvod připadá jedno místní sdružení," brání se však náměstek ostravského primátora Martin Štěpánek (ODS) a tvrdí, že ke zrušení Topolánkova sdružení dojde kvůli špatné komunikaci mezi místními sdruženími a nejasnostem, kdo mluví za ODS v daném obvodu.

 

handgood ( 10. dubna 2013 11:24 )

František Dobrota by měl kolem rybníku ODS zasadit další topoly.

rudyptak48 ( 9. dubna 2013 21:21 )

ODS si to už tak po-sra-la, že už to ani horší být nemůže. Kdo je vlastně čestný, kdo zloděj a podvodník se dá stěží říct, když si to nejsou schopni říct hlavní aktéři našeho "ekonomického zázraku". pro nechápavé dávám slova ekonimického zázraku do uvozovek, aby nedošlo k omylu.

krupan10 ( 9. dubna 2013 12:51 )

Nečas je takovej okopávač kotníků a přizdisráč jako Havel, to už mě je milejší blb a hulvát Topol, který alespoň řekl všechno jasně a přímo

zadnice ( 9. dubna 2013 11:07 )

Pos.era a křivák Nečas se svojí "klikou" už ani nedokáže Topola vyhodit a své si obhájit. To je "předseda" strany a "premiér".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa