Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Premiéři vs. manželky 3:0! Nečas je už třetím premiérem, kterému krachlo manželství

Autor: simao, ČTK - 
11. června 2013
19:48

Petr Nečas (ODS) dnes oznámil, že podal žádost o rozvod s manželkou Radkou. Po 27 letech společného soužití! Není však prvním premiérem, kterému manželství krachlo. Stejný osud potkal i jeho předchůdce Paroubka a Topolánka. Nebo spíše osudová žena. Že by stála i za rozpadem Nečasova manželství? O pravé ruce Janě Nagyové se toho už napovídalo...

Je to tristní bilance ze soukromí českých politiků. Třem premiérům krachlo manželství přímo během výkonu funkce, dalším dříve, či později. Nyní se do této party přidal i Petr Nečas, který dnes oznámil, že podal soudní žádost o rozvod. S manželkou Radkou přitom mají děti - dva dospělé kluky a dvě nezletilé dcery, které zůstanou u matky. Nečasovi však nyní doufají v rychlý a bezbolestný rozvod.

Nečas jako Paroubek s Topolánkem

Nečas je tak třetím premiérem, kterému manželství během jeho mandátu nevydrželo. "Ve Strakově akademii" se rozváděli i expremiéři Jíří Paroubek a Mirek Topolánek. Soudy sice rozpad jejich manželství oficiálně posvětily až poté, co v křesle premiéra již neseděli, ale jejich vztahy skončily ještě před završením mandátů.

Jiří Paroubek (tehdy ČSSD) se s první manželkou Zuzanou rozvedl po téměř 28 letech v září 2007. Mirek Topolánek (tehdy ODS) se rozvedl s manželkou Pavlou v roce 2010. jenže už od ledna 2007 žil s tehdejší místopředsedkyní Sněmovny Lucií Talmanovou.

A vždy za tím byla osudová žena! Paroubka učarovala pohledná překladatelka a tlumočnice Petra Kováčová, Topolánka tehdejší místopředsedkyně Sněmovny Lucie Talmanová. A z milenek se po čase staly oficiální partnerky. Čeká něco podobného i premiéra Nečase? O jeho vztahu s pravou rukou Janou Nagyovou se dlouho spekuluje.

Z premiérů se tak nerozvedli pouze Josef Tošenovský a Václav Klaus! I exprezident Klaus však musel zažehnávat krizi ve vztahu, když se provalila jeho nevěra. Rozvod v době nástupu do čela vlády pak za sebou měli Miloš Zeman, Vladimír Špidla, Stanislav Gross (všichni ČSSD) a Jan Fischer.

Další čeští politici, kterým se rozpadlo manželství během výkonu funkce

Martin Bursík: Bývalý ministr životního prostředí se rozvedl s manželkou Ivanou v roce 2006, kdy byl poslancem a šéfoval straně Zelených. Před rozvodem žili manželé již 10 let odděleně.

Petr Bendl: Ministr zemědělství a bývalý ministr dopravy je rozvedený již třikrát. Naposledy v říjnu 2011.

Radek John: Bývalý předseda strany Věci veřejné a ministr vnitra se s manželkou herečkou Zlatou Adamovskou rozvedl v roce 2010.

Michael Kocáb: V době, kdy známý hudebník zastával post ministra pro lidská práva, vyšlo najevo, že s manželkou Marshou žijí odděleně a že jeho novou partnerkou je moderátorka a jeho tisková mluvčí Lejla Abbásová.

Vladimír Mlynář: Manželství tehdejšího ministra informatiky skončilo v roce 2004.

itartas ( 13. června 2013 06:52 )

Pár, který spolu strávil tolik let života má společnou historii a to se nedá vymazat, Nečas toho bude litovat.

itartas ( 13. června 2013 06:50 )

panno: nemáš pravdu, naopak komouši byli proti rozvodům a za nich byla rozvodovost mnohem nižší!

sharp ( 12. června 2013 11:41 )

A takový šikovný kluk Nečas byl. Moc, sláva, peníze a vychytralá Nagyová ho zničily.

moiaza ( 11. června 2013 23:42 )

Dej politikovi koryto, slušný plat, sekretářku která dře jako kůň a rozvod je zaručený. No a k tomu ještě malý mozeček. V kapitalismu se věrnost nenosí. Nemám koryto, peněz mám tak akorát a stejnou manželku téměř 40 let. Jsem naprosto spokojený. A vy?

nojasne ( 11. června 2013 22:29 )

Ti dva se nebrali z lásky, ale pro peníze, takže mají šanci, že jim to vydrží, protože jsou oba pilní a peníze jim sami prší z nebe, to si uměli zařídit.

Zobrazit celou diskusi