„S mediálními projekty tak velkého rozsahu jsme neměli zkušenost, a proto jsme zvažovali, zda na spolupráci s Bleskem přistoupit,“ vzpomíná ředitelka Lenka Hýbnerová (40) a pokračuje: „Když zpětně přemýšlíme nad významem a tím, co nám projekt přinesl, musíme kladně hodnotit spolupráci s redakcí, která profesionálně zpracovala námi dodané podklady a pomohla nám překonat nedůvěru a obavy z medializace tak těžkého tématu, které domácí násilí představuje.“

Po zveřejnění několika článků, jako byl například rozhovor s psycholožkou Yvonou Pecák Fasurovou, či opravdový příběh paní Petry (45) a její dcery Aničky (15), se do Magdalenia začaly hlásit další týrané ženy.

„Především jsme evidovali dotazy rodinných příslušníků či známých obětí, kteří potřebovali zjistit, jak by oni sami mohli pomoci. Také došlo k nasměrování nových případů na psychologickou a právní pomoc, kterou poskytujeme. Zvýšil se počet klientů ve skupinových psychoterapiích a za posledního půl roku jsme zaznamenali 25 nových případů,“ shrnuje Hýbnerová.

Fotogalerie
3 fotografie