V roce 2002 tady totiž povodně smetly autokemp pod zámkem a pelotony cykloturistů se neměly kde ubytovat. Proto majitelé hotelu Formule svůj areál přizpůsobili i jejich potřebám.

»Hotelový kemp« je v klidné části obce Děčín-Nebočady. Ubytovat se můžete buď v hotelovém pokoji za 310 Kč, nebo ve stanu (70 Kč) či karavanu (210 Kč) na oplocené zahradě u koupaliště. Tady si ale musíte svítit sami. Čisté sprchy a toalety najdete v přízemí hotelu. Kuchyňka chybí. Stravovat se můžete v hotelové restauraci. Polopenze stojí 190 Kč, pro děti do patnácti let 120 Kč. Máte-li stan s elektrickým vařičem, můžete jej zapojit za 70 Kč. Nádobí umyjete v dřezu u sprch.

Kemp je nyní poloprázdný. „Více než polovina lidí svůj pobyt stornovala kvůli povodním. Na druhou stranu se tady zase ubytovali lidé, kteří nedojeli tam, kam měli naplánováno,“ řekl inspekci majitel kempu a hotelu Roman Juhn.

Nudit se nebudete

Koupaliště a terasa hospody je otevřena pro veřejnost. Hluku se ale bát nemusíte. Hospoda striktně zavírá ve 22:00. Když někdo z hostů potřebuje, je tady nonstop vrátný, který pomůže nebo prodá brambůrky či pití. Kromě koupaliště je v areálu minigolf (40 Kč/ hod./os.), billiard, volejbal, stolní fotbal, stolní tenis, šipky a dětské hřiště. Dětské brouzdaliště se napouští denně.

Vše v dosahu

V areálu seženete vše potřebné, kdyby to však nestačilo, lze zajít do obchodu, který je v obci Boletice (asi 1 km). Najdete tam i bankomat a dětského lékaře, s kterým jsou Juhnovi domluveni na ošetření malých návštěvníků. Pohotovost je v Děčíně, což je asi 7 km daleko.

Hodnocení

★★★★

Kemp má pohodovou atmosféru, všude je čisto a personál je milý. Jediným nedostatkem ale zůstává chybějící osvětlení a kuchyňka. Svítit si tak u stanu musíte baterkou a na obědy chodit do restaurace v areálu

★ – naprostá hrůza
★★ – raději nenavštěvovat
★★★ – průměr, ale být ve střehu
★★★★ – to už se vyplatí
★★★★★ – grandiózní