Petr Jedinák začínal jako redaktor fotografického časopisu. Postupně se dostal až k focení, kdy 17 let fotografoval pro Reflex. Nakonec se ale vydal vlastní cestou. Následovaly vzestupy a pády, až se dostal do roku 2017, kdy začal bořit sexuální předsudky společnosti.

Má nafoceno přes 80 žen při orgasmu a šest vyvrcholení mužů. „Baví mě zachycovat ty emoce,“ prozradil Jedinák, který si své nejpovedenější fotografie vystavuje po zdech svého bytu. A protože má už tolik fotografií, po nových foceních zdi stále obměňuje.Rád by v únoru na Valentýna vydal knihu, ve které bude zachyceno 101 orgasmů. Do konce roku má tak co dohánět. Právě proto se teď focení věnuje naplno. Fotografuje i čtyři dny v týdnu od páté hodiny odpolední do jedenácté hodiny večerní. Během toho vypije na šest káv, kterou popíjel ze čtvrtlitrové sklenice i během naší návštěvy.

Fotoaparáty si vyráběl Petr sám.
Autor: Eva Fornálová

Hlavně v noci

Tento režim není nastavený proto, že by mu trvalo dostat se ráno z postele a měl chuť být noční sovou. „Modelky totiž nemají jindy čas,“ vysvětloval, proč fotí převážně navečer. Po zachycení nejrůznějších úchylek, sexuálních libůstek nebo jeho proslulých orgasmů se pak vrhá do tvorby.

Hodiny pak tráví ve fotokomoře, která je současně i jeho kuchyní, a nebo u počítače, kde vybírá ty nejlepší snímky. „Během toho jednoho focení stihneme udělat okolo pěti fotek, z nichž se třeba dvě povedou,“ vysvětloval, že styl focení, kterým zachycuje nahotu, není tak prostý jako digitálním fotoaparátem. Některé modelky se k němu pak opětovně vrací na přefocení. „Spíš je ale podezřívám, že se jim to pozorování zalíbilo,“ smál se fotograf.

Doma má k tvorbě těchto unikátních černobílých snímků dva přístroje. Oba si vyrobil sám. Každý zachycuje jiný formát fotografie. Jedinák tak musí předem promyslet, zdali se spokojí s menším nebo větším rozměrem. Zpětně už s tím nic nezmůže. 

Práci nakonec dokončuje okolo druhé, třetí hodiny ranní, kdy se ukládá ke spánku. V případě, že se k němu vydá modelka z druhého konce Česka, má pro ni gentlemansky přichystaný malý pokojíček s postelí, kde může přespat. 

Schovka před dětmi

Ráno se pak Jedinák probudí okolo jedenácté hodiny dopolední, vrhne se na snídani s kávou ve sklenici a začne promýšlet další možnosti fotografování nejrůznějších sexuálních témat. Naposledy tak vymyslel na popud svých přátel, kteří se bojí vystavovat si doma tak erotické fotky, nevšední koncept.

V momentě, kdy budou děti doma, bude na obrazu fotografie zátiší. Jakmile přijde večerní návštěva, kdy ratolesti zmizí na návštěvu u prarodičů, mohou rodiče obrazy směle otočit a představit návštěvě danou hračku v akci. Dalším zajímavým projektem, na kterém nyní Jedinák pracuje, je Děvka ve mně, ve kterém se snaží zachytit to, jak si nejrůznější ženy hrají s muži, aby je zmanipulovaly.
Fotogalerie
27 fotografií