„Je to téma, které je nám blízké. Moje přítelkyně je potápěčka, moře prostě milujeme a nakonec jsme se shodli se zadavatelem (Technickou správou komunikací – pozn. red.), že by se to sem hodilo,“ prozradil Dalibor v pořadu Blesk.cz Selfie z Prahy.

Želvy, řasy, ryby a další objekty malovali sedm dní. Respektive sedm nocí, jelikož přes den tu chodí tisíce lidí a navíc tu fungují stánky s občerstvením.

„Takže jsme zakázku museli realizovat v časech od půlnoci do šesté ráno,“ říká umělec.

Práce nebyla jednoduchá. Zaprvé samotné barvy smrdí. A za druhé, vy, co tudy chodíte, tak víte, jak silné aroma jde ze stánků. „Pracovali jsme v respirátorech, přes které to tak cítit není, ale občas nám zápach docela vadil,“ vzpomíná Dalibor.

Chytil je policista v civilu

Samozřejmě to, že někdo maluje po stěně, vzbuzuje zájem ostatních lidí. Někteří chtěli volat i strážce zákona.

„Vlastně na nás zakročili policisti, když jsme malovali pod schody. Nad ránem nás chytil policista v civilu. Tak jsme mu hned ukázali povolení a všechno se vysvětlilo,“ říká.

V Praze maloval Dalibor s přítelkyní i 12metrový strom v Nagano parku u Nákladového nádraží. Nyní se chystají na podchod u stanice metra Strašnická.

Na to, jak podmořský svět v podchodu u Muzea vypadá, se podívejte v tomto díle pořadu Selfie z Prahy. Uvidíte také, jak dopravní podnik nechal předělat staré tramvaje na ještě starší, které teď vypravuje na novou retro linku 23:

Video
Video se připravuje ...

Sochu sv. Václava odvezli z Prahy: Co bude na Václaváku? A Dalibor zkrášluje ošklivá místa. Matěj Smlsal, David Vaníček

Všechny díly Selfie z Prahy najdete ZDE!