Žádní sebevrazi! Dva basejumpeři se na odvážný čin pečlivě připravili. Nejdřív absolvovali zkušební seskok a obhlédli terén. Sobota 4. listopadu se pro takový husarský kousek zdála jako nejlepší termín – doprava v okolí totiž nebyla tak hustá. Převlečení za dělníky se dostali až na střechu 104 metrů vysokého mrakodrapu V Tower na Pankráci, který je před dokončením. A pak už jim nic nebránilo prostě skočit dolů. 

 

„Není to tak, že si jednou za půl roku vzpomenete, že si půjdete skočit. Musíte se dokonale připravit,“ vysvětluje Karel Bejšovec, jeden ze skokanů. „Měli jsme i lidi v ulicích, kteří hlídali dopravu, kdyby něco jelo na kruhových objezdech poblíž. Záměrně jsme skákali v sobotu, kdy doprava i stavba je v určitém útlumu. Nechtěli jsme nikoho ohrozit,“ doplňuje.

Kluci letěli z mrakodrapu 2,5 vteřiny volným pádem, než otevřeli padák. A jakmile seskočili, běželi se schovat do dodávky – celá akce totiž probíhala v utajení. „Žádný bezpečák to nepovolí. To neexistuje. Přitom jde o sport, který je víc a víc populární, má svá pravidla, aby byl bezpečný. Jenže to nevysvětlíte,“ popisuje úskalí basejumpu Bejšovec.

VIDEO: Adrenalin v krvi! Podívejte se, jak takový seskok vypadá:

Video
Video se připravuje ...

Basejumpeři seskočili z pražského mrakodrapu V Tower: Letěli 2,5 vteřiny volným pádem. gohd.cz