Celkem 28 kontrol pražská hygiena provedla na klasických i přírodních koupalištích. Odborníci navštívili Žluté lázně, plavecký stadion v Podolí, koupaliště Petynka, Stírka, Klánovice a Březiněves nebo přírodní koupaliště Hostivař, Šeberák, Džbán, Divoká Šárka a Radotín.

Mezi nejčastější sortiment v provozovnách na těchto místech patří polotovary jako hranolky, smažený sýr, hamburgery, langoše, vařená kukuřice, klobásy, párky v rohlíku a podobně. Občas je ale možné narazit také na minutky a hotové pokrmy.

Hygienici na koupalištích řešili hlavně dodržování hygienických podmínek při přípravě a prodeji pokrmů a dodržování osobní hygieny zaměstnanců. „Pouze ve třech stáncích s občerstvením a jedné restauraci byly shledány nedostatky týkající se provozní čistoty, nevhodného skladování, prošlých dat použitelnosti potravin a nefunkčního umyvadla na ruce. Za tyto přestupky budou provozovatelům stravovacích zařízení uděleny sankce,“ uvedl šéf pražských hygieniků Jan Jarolímek.

Dlouhodobá předpověď počasí předpokládá, že po teplotních výkyvech bychom se mohli dočkat hezkého babího léta. V tom případě je pražská hygiena připravená pokračovat v kontrolách vybraných zařízení také v průběhu září.

Pražští hasiči mají v živé paměti událost ze začátku letošního roku, kdy v Letňanech jeden stánek s občerstvením explodoval:

Video
Video se připravuje ...

Exploze stánku na výstavišti v Letňanech: Tři lidi skončili v péči záchranářů. aktu.cz